Büyükelçiden Dostluk Grubuna ZİYARET

Büyükelçiden Dostluk Grubu'na ZİYARET

Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Valav Hubinger, TBMM'de Türkiye Çek Cumhuriyeti Parlamentolararası Dostluk Grubu'nu ziyaret etti.

A+A-

Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Valav Hubinger, TBMM’de Türkiye Çek Cumhuriyeti Parlamentolararası Dostluk Grubu’nu ziyaret etti.

Büyükelçi Valav Hubinger’in ziyaretine Dostluk Grubu Başkanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Başkan Vekili Malatya Milletvekili Öznür Çalık, Genel Sekreter Ertuğrul Sosyal, İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, Üyeler; Kars Milletvekili Yunus Kılıç, Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Ankara Milletvekili Levent Gök, Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Dostluk Grubu Başkanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Büyükelçinin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını, iki ülke arasındaki Tarihsel, Ekonomik ve Kültürel bağların geçmişte olduğu gibi günümüzde de güçlenerek devam edeceği inancında olduğunu söyledi.

Arslan, Dostluk Grubu olarak bu yönde katkılarının devam edeceğini, AB üyeliğimize verdikleri desteğin devam etmesini ve açılmayan fasılların hızlı bir şekil açılmasını hususunda destek olunması ve katkı sağlanmasının önemli olduğunu vurgulayarak Büyükelçiye teşekkür etti.

Büyükelçi Valav Hubinger, TBMM’de Türkiye-Çek Cumhuriyeti Dostluk Grubu ile bir arada olmaktan memnun olduğunu, İki ülke ilişkilerinin gelişmesinde Parlamento Dostluk Grublarının ülkeler arasındaki Ekonomik, Kültürel ve siyasi ilişkilerin önemli ve daha da geliştirilmesi gerektiğini, Çek Cumhuriyetinde var olan Türklere ait Tarihi ve Kültürel mirasın özenle korunduğunu, bundan sonrada iki ülke arasındaki işbirliğinin etkin bir şekilde sürdürülmesi temennisinde bulundu.

14-16 Şubat 2012 tarihinde Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve İş Adamlarının ülkemize yapacağı ziyarete ilişkin programın ayrıntılarının ele alındığı toplantıda, Türk-Çek İş Formunun iyi sonuçlar doğuracağı vurgulandı.

İki ülke arasındaki iyi ilişkilerin diğer alanlarda olduğu gibi Parlamento Dostluk Grublarınının gerçekleştirecekleri diyalog ve çalışmalarla daha üst seviyelere çıkarılmasının büyük önem taşıdığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.