1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars Merkez ve Kağızman İlçe Kongresi Yapıldı
Bugün 23 Nisan AMA !

Bugün 23 Nisan AMA !

Meteoroloji'ye göre, 23-24 Nisan gecesi, Marmara'nın güneydoğusunda, Ege'nin iç kesimlerinde, Akdeniz'in kuzeydoğusunda, İç Anadolu'nun doğusunda ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda hafif, yüksekle

A+A-

Meteoroloji'ye göre, 23-24 Nisan gecesi, Marmara’nın güneydoğusunda, Ege’nin iç kesimlerinde, Akdeniz’in kuzeydoğusunda, İç Anadolu’nun doğusunda ve Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda hafif, yükseklerde orta kuvvette don olayı bekleniyor. Tokat'ın Yeşilyurt ilçesi ise beyaza büründü. Yağışlı hava tüm yurtta etkili olmaya devam edecek.

BAZI BÖLGELERDE YAĞIŞ BEKLENİYOR

Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu arada, hava sıcaklığı İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda 4 ila 6, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde aralıklı yağış bekleniyor. Bu bölgelerde sıcaklarda da düşüş bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, sabah ve gece saatlerinde Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı'nın yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek olan yağışların, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ile Erzurum'un doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda 4 ila 6, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette; Marmara ile Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ile Erzurum'un doğu ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Sel, su baskını, yıldırım düşmesi, lokal dolu yağışı, ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, çatı uçması vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

ÇIĞ ve KAR ERİMESİ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı ve Doğu Anadolu bölgesinde artan hava sıcaklığı ile birlikte ani kar erimesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Sabah saatlerinde İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde hafif buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, zirai don vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (çamur şeklinde yağış, hava kalitesinde azalma vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

KUTLAMALARA KAR VE YAĞMUR ENGELİ

VAN, Hakkari ve Bitlis’te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına kar ve yağmur yağışı engel oldu. Törenler spor salonlarında gerçekleştirilirken, gösteriler ise yarına ertelendi.

Yağmurun, bu sabahtan itiberen yerini kar yağışına bıraktığı Hakkari’de valilik önünde yapılan törene Vali Muammer Türker, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse ve kurum amirleri katıldı. Protokol lapa lapa yağan kar yağışı altında Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Belediye Başkanı BDP’li Fadıl Bedirhanoğlu’nun katılmadığı çelenk koyma töreni sonrası, günün anlam ve öneminin anlatıldığı konuşmalar Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Van’da ise Van Kalesi arkasındaki Kültür Park’ta gerçekleştirilmesi düşünülen kutlamalar yarına ertelendi. Bitlis’teki kutlamalar da spor salonunda gerçekleştirildi.

YÜKSEKOVA BEYAZA BÜRÜNDÜ

Bu arada, Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde iki gündür aralıksız yağan yağmur, dün akşam yerini kara bıraktı. Kar kalınlığı yüksek kesimlerde 20 santimetreye ulaşırken, ilçe merkezi de beyaza büründü.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.