1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. 60’lık Dede KPSS Yolunda
BES'den Torba Yasaya TEPKİ

BES'den Torba Yasaya TEPKİ

Meclise sunulan torba yasada Maliye çalışanı uzmanlara dair bir iyileştirme olmamasına Büro Emekçileri Sendikası (BES) tepki gösterdi.

A+A-
Meclise sunulan torba yasada Maliye çalışanı uzmanlara dair bir iyileştirme olmamasına Büro Emekçileri Sendikası (BES) tepki gösterdi.
Meclise sunulan torba yasada Maliye çalışanı uzmanların oluşturduğu Gelir Uzmanları, Muhasebe Uzmanları ve Milli Emlak Uzmanlarına dair bir iyileştirme olmamasına bir tepkide Maliye Bakanlığında örgütlü bulunan sendika olan BES’ten geldi.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan BES İl Temsilcisi İnan Ercan şunları söyledi: “Torba Kanun olarak şu anda TBMM Plan ve Bütçe alt komisyonunda görüşülen ve bizlerin ucube bir kanun olarak tanımladığı torba kanunda diğer bakanlık ve kurumlarda çalışan uzman ve uzman yardımcılarının ücret ve özlük haklarında yapılan iyileştirici düzenlemelerin kapsamına Maliye Bakanlığı ve GİB’de çalışan Gelir, Muhasebe ve Milli Emlak Uzmanlarının yer verilmemesi durumu adeta “mum dibine ışık vermez”in kanıtı gibi. Bu durum çalışanları karşı karşıya getirecek olup vatandaşa da ilk elden hizmet veren Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığında çalışan merkez ve taşradaki uzmanlara haksızlık yapıldığının göstergesi olacaktır.
 
Yine yapılacak bu düzenlemede ‘Muhasebe Uzmanları ve Milli Emlak Uzmanlarının unvanları kaldırılarak, bir uzmanlık dalı olmayan, kariyer ve işlevsel olarak tanımlanamayacak Defterdarlık Uzmanı adı altında bir uzmanlık unvanı oluşturulmaktadır.
 
AKP Hükümetinin yıllardır uygulamış olduğu kamu personeli arasındaki ücret dengesizlikleri torba kanunun bu şekilde kanunlaşması halinde daha da derinleştirmekten, çalışanlar arasındaki moral ve motivasyonu bozmaktan başka bir işe yaramayacağı açıktır.
 
Kapsam dışı bırakılan 14 bin 324 kişi olarak yapılacak bu haksız düzenlemeden bir an önce vazgeçilerek eşit ve adil bir düzenleme yapılmalıdır.
 
Yıllardan beridir talep ettiğimiz fakat hükümetler tarafından görmezden gelinen insan gibi yaşayacak bir ücret, eşit ve adil uygulama taleplerimiz hak gasplarımıza karşı tavrımız ve mücadelemiz devam edecektir.”
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.