1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta 'Polis Haftası' Kutlamaları
Ayhan Erkmen GÖREVDEN ALINDI

Ayhan Erkmen GÖREVDEN ALINDI

Dağpınar Belde Belediye Başkanı Ayhan Erkmen, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı.

A+A-

Cezaevinde bulunan Kars'ın Digor İlçesi'ne bağlı Dağpınar Belde Belediye Başkanı Ayhan Erkmen, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı.

DİHA'nın haberine göre, İçişleri Bakanlığı, 16 Aralık 2011 tarihinde evine ve belediyeye yapılan baskın sonucu gözaltına alınan ve "Örgüt üyesi olduğu" iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen Digor İlçesi Dağpınar (Pazarcıx) Belde Belediye Başkanı Ayhan Erkmen'in görevden uzaklaştırılmasına karar verdi. İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen resmi yazıda Anayasa'nın 127'nci maddesinin 4'üncü fıkrası ile 5393 sayılı belediye kanunun 27'nci maddesi uyarınca görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakkında "Örgüt üyesi olmak", "tehdit etmek" ve "Örgüt propagandası yapmak" suçlaması ile açılan davanın karar duruşmasında Erkmen'e 15 yıl 2 ay hapis cezası verilmiş karar Yargıtay'a gönderilmişti.

Erkmen ile birlikte halen 15 BDP'li belediye başkanı tutuklu bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
3 Yorum