1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Otomobil Aras Nehri'ne UÇTU
Aşıklar Bayramı Şubat'ta YAPILACAK

Aşıklar Bayramı Şubat'ta YAPILACAK

8. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı 22-23-24 Şubat 2013 tarihleri arasında yapılacak.

A+A-

8. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı 22-23-24 Şubat 2013 tarihleri arasında yapılacak.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş,kentteki aşıklar ile bir araya geldi.

Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya Başkan Nevzat Bozkuş ve Kars'ta bulunan 36 aşık katıldı. Salon girişinde bütün aşıklarla tek tek tokalaşan Başkan Bozkuş, "Aşıklar Bayramı" öncesinde aşıkların fikirlerini aldı.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, bu yıl Aşıklar Bayramı'nın 22-23-23 Şubat 2013 tarihleri arasında yapılmasına karar verdiklerini söyledi. Başkan Bozkuş; "Bu yıl bildiğiniz gibi Aşıklar Bayramı'nın 8'ncisi yapılacak. Geleneksel haline getirdiğimiz Uluslar arası Aşıklar Şölenimizi kışa almayı planladık. Sebebi de sizler daha iyi biliyorsunuz. Aşıklık geleneği kışın yoğun bir şekilde işlenirdi. Aşıklarımız yanlarında çıraklarıyla birlikte düğünlerde, toylarda, kahvelerde, köy konak evlerinde gerek sazlarıyla, gerek sözleriyle, gerek hikayeleriyle insanlarımıza geçmişini hatırlatırdı ve bu geleneğinde sürmesi için kendi yanlarında çıraklarını taşıyarak yetiştirmeye çalışırlardı" dedi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.