1. HABERLER

  2. KÖŞE YAZISI 'MAKALE'

  3. Ali İhsan Alınak... HESAP (1)
Ali İhsan Alınak... HESAP (1)

Ali İhsan Alınak... HESAP (1)

Ali İhsan ALINAK, KarsHaberleri.com'da ki köşesinde çarpıcı bir analizde bulundu.

A+A-

Kafkasya Kültürleri Araştırma Merkezi Başkanı Ali İhsan ALINAK, KarsHaberleri.com sitesindeki köşesinde Kars’ın son dönemi ile ilgili çarpıcı bir analizde bulundu. Hesap (1) adlı süreli yazıyı sizinle paylaşıyoruz. İşte o makale.

HESAP (1)

… Bu yapılanlar asla unutulmaz!

Kars Belediyesi ile ilgili bir kaç yazımın dışında, uzun süre yazmamayı ve bekleyip gözlemlemeyi yeğledim… Yapılanları görmek, tespit ederek, öngörüde bulunmak; bilimsel ve etik değerler ölçüsün de kalmayı arzuladım.

2009 yerel seçimleri sonrası Kars Belediye Başkanı seçilen Nevzat Bozkuş, belediyecilik anlayışı ve uygulama yöntemleri ile tartışılacak noktadadır. Bozkuş, acemiliğini üzerinden atmış! Kurt bir belediye başkanı olmuştur… İktidarın gücünü yanında hissetmiş ve bu ruh hali ile hesap vermez bir görüntü sergilemektedir.

İcraatlarının yanına “kâr” kalacağı meçhul olan bir dönemden geçiyor. Bu yazı aslında yapılanları kamuoyu ile paylaşma ve yüzleşme yazısıdır. Amaç, birilerini aklama ve yermenin ötesinde; gerçeklikler etrafında geleceğimizi yaratma gayretidir.

Başkan Bozkuş ve ekibi geleceğimizi inşaa etme görevi mi? yoksa bu inşaa yalanı içinde büyük bir rant yaratma gayreti içinde mi? buna bakmak lazım! Kelimelerin yetersiz kaldığı tek bir şey vardır! O da büyük vurgunların puslu ortamlarda ve alenen yapıldığıdır.

Bozkuş döneminin 30’ncu ayı geride kalmıştır. Otuz aylık icraatların ötesine, niyetine ve yaptıklarına bakmak lazım… Rant paylaşımı kimler ile sağlanmış ve neler yapılmıştır.

Yaşanan hastalıklı yapının “özne”si noktasında bulunan belediyecilik anlayışı; geçmişin bağını kesip, kendince yöntemlerle gelecek yaratma gayreti içindedir.

Mesele, Kars Belediyesi ve Nevzat Bozkuş meselesinin ötesinde “niyetin açığa çıkarılıp sorgulanması” meselesidir. Kars ile ilgili tüm belirlemelerde Kars Belediyesi’nin güncesi, bakmak istediğimiz resmin net görünmesi için bize yardımcı olacaktır.

Bu yazı biraz da “kral çıplak” demek olacak. Yeniden tespitlerin ve geriye dönüp hatırlatmaların yapılması gerekiyor. “Huylu huyundan vazgeçmiş değil” çünkü!

Ocak 2011’de Başbakan Erdoğan’ın Kars’ta “ucube” diyerek yıkılması konusunda emir verdiği “İnsanlık Anıtı” konusunda, Kars Belediyesi dününü inkâra gitmiştir. Heykel Meselesi belediyenin en büyük çelişkisidir.

Bu enteresan durumu hatırlayalım, 10 Şubat’ta gündeme düşen bir haber, niyetin ne olduğunu ortaya çıkardı. İşte o haber: “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kars'ta İnsanlık Anıtı'na 'ucube' diye nitelediği 8 Ocak günü açılışını yaptığı otelin 'kaçak' olduğu iddia edildi. Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş otelin yedi katlı olduğunu, ruhsatsız olan iki katı hakkında yıkım kararı verildiğini doğruladı.

MHP'den milletvekili adayı olmak için geçtiğimiz hafta istifa eden İl Başkanı Oktay Aktaş, düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan'ın üç katı kaçak olan turistik oteli hizmete açtığını belirterek, "AKP'nin Kars'ta ki en büyük skandalıdır. Bir ülkenin başbakanı bir yerin açılışını yapıyorsa, orası mahkemelik olmaması lazım" dedi.
Erdoğan'ın Açtığı Otel Kaçak ÇIKTI (PolitiKARS.com 10.02.2011)

Bozkuş’un yaranmacı hali kendisi ile ilgili yoğun çelişkilerin adresi olmuştur. En tutarlı olduğunu gösteren tavır ise, Erdoğan’ın emirleri doğrultusunda gereğini yapmasıdır. İnsanlık Anıtı “kaçak yapı ve gecekondu” olduğu gerekçesi ile yıkılırken, onlarca kaçak bina ve kaçak kat, rantiyecileri ile birlikte yasal kılıflara uydurularak güncellenmiştir.

Belediye Meclisi, 11 AKP ve 8 MHP'li üyenin 'evet' oylarıyla “İnsanlık Anıtı” yıkılsın kararını alırken! AKP’yi en büyük skandala imza atmakla suçlayan MHP’liler, neyin karşılığında birlikte hareket etmenin gayreti içinde girmişlerdir. Bu birliği kim ve nasıl sağlamıştır?

Bu kararları alan birlik (?) “ucube” yıkılsın fetvası verildiği gün açılısı yapılan “otel” ile eski CHP’li yeni AKP’li meclis üyesinin kardeşine ait binanın katları için çabalayıp, şehrin göbeğine rüşvet çarkının ayyuka çıktığı “akaryakıt istasyonu” izninde nasıl hem fikir oldu… Kadın Dayanışma Merkezi gibi tarihi binanın bitişiğine çok katlı yapı izni verilirken; kimler bu ittifak ile adam kayırmacılığı ayyuka çıkardı… Soruların cevabı ve adresi bellidir.! Bu ittifakları organize eden güç Kars’taki “Azerbaycan Konsolosluğu”dur. Konsolosluk, Kars’ın kalbine bir hançer misali saplanmış ve bölücülük faaliyetleri içindedir. Anti Ermeni söylemi çerçevesinde, bölgede yaşayan tüm farklı kimliklere karşı tekçi, ırkçı ve faşizan bir söylem geliştirilmek istenmektedir. Bu söylemlerin asıl hedefi Kürt düşmanlığıdır.

MHP İl Başkanlığı eksenli geliştirilen kontra yapılanmanın çok yakın gelecekte, çatışmacı bir ortam yaratacağı kuşkusu artmıştır. Barış ve birlikte yaşam söylemeleri bu provakatif ve ajan söylemler içinde cılızlaştırılmak isteniyor.

Bu söylemlerin en tehlikelisi, “ajan” oldukları her hallerinden belli olan “Diaspora Merkezi” adı altında Kars’ta sabırları taşırma gayreti içinde faaliyetler sürdürmeye çalışan Azerilerin açıklamalarıdır… Hadi oradan! Aklını başına al denilecek bu densizlik herkesi rahatsız etmiştir.

Bu yapılanlar asla unutulmaz!

………devam edecek…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
7 Yorum