1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Asıl Karne 'Mahşer'de Değil ŞİMDİ
AKPli Başkan Partilisini BIÇAKLADI

AKP'li Başkan Partilisini BIÇAKLADI

AKP Sarıkamış İlçe Başkanı Mustafa Yurt'un, kendisinden işe girmesi için yardımcı olmasını isteyen genci bıçaklayarak yaraladığı iddia edildi.

A+A-

AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanı Mustafa Yurt'un, kendisinden işe girmesi için yardımcı olmasını isteyen genci bıçaklayarak yaraladığı iddia edildi. Yurt ise asıl saldırıya uğrayan kişinin kendisi olduğunu belirtti.

Alınan bilgiye göre, KAR-SAR-TUR'a iş için başvuruda bulunan Taner Çetin, Sarıkamış Belediye İş Hanı önünde, kendisine işe girmesinde yardımcı olacağı konusunda söz verdiği öne sürülen, ancak kendi kardeşini işe aldırdığı iddia edilen Mustafa Yurt ile tartıştı.

Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan kavgada, Yurt'un, Çetin'i bıçaklayarak yaraladığı iddia edildi.

Kars Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan, delici ve kesici bir aletle yaralandığı belirtilen Çetin, polise verdiği ifadede, Mustafa Yurt'un kendisini bıçakladığını ileri sürdü.

Bunun üzerine, ifadesine başvurulan Yurt ise söz konusu iddianın doğru olmadığını, asıl kendisinin saldırıya uğradığını belirterek, şunları kaydetti: "Haftalık parti toplantısını yapmak üzere parti binasına giderken, Taner Çetin bana arkadan yumruk attı. Ben 'terbiyesizlik yapma' dedim. Arakadan bana yumruk atan genç, yanımdaki arkadaşların müdahalesiyle uzaklaştırıldıktan sonra gidip, iş yerimin camlarını kırmış ve o sırada düşen büyük cam parçalarının isabet etmesi sonucu yaralanmış. Camlar eline ayaklarına, batmış. Büyük camlar. Camlar kasığına da denk gelmiş. Ben görmedim ama öyle söyleniyor. Siyasetle uğraştığım için 'ilçe başkanı beni bıçakladı' gibi çirkin iddialar ortaya atılmış."

Kars Devlet Hastanesi'nde tedavisi devam eden Taner Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mustafa Yurt'un kendisine ilçedeki KARSATUR şirketinde iş sözü vermesi üzerine, Manisa'dan geçen yıl Sarıkamış'a geldiğini söyledi.

Ancak Yurt'un verdiği sözü tutmadığını, bunun yerine kendi kardeşini işe aldırdığını iddia eden Çetin, şöyle dedi: "Aradan biraz zaman geçti. AK Parti'nin bir toplantısı vardı ve o toplantıda Mustafa Yurt, benim cebime 500 milyon para koydu. Parayla beraber cebime koyduğu kağıtta, 'bu para sana anan sütü gibi helal olsun. AK Parti Milletvekili Zeki Karabayır, parti içerisinde beni madara etti. Ona yumruk at' yazıyordu. Ben de parayı çıkarttım, kabul etmek istemedim ve zorla parayı bana verdi. Daha sonra yine işsiz olduğum için yardım amaçlı yine cebime para koydu. Ben ama Yurt'un dediğini yapmadım. Sonra, dün Atatürk Parkı'nın orada, Belediye İş Hanı'nın önünde karşılaştık. 'Benim işim ne oldu' diye sordum. O da 'sen benim işimi hallettin mi ki' dedi. Sonra yaka paça birbirimize girdik. Yanındakiler de bana yumruk attı. Bunlarla boğuşmaya başladım. Yurt'un bana bıçakla vurduğunu gördüm."

İlçe Başkanı Yalanladı

AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Yurt ise işsizlikten bunalıma girmiş bir gencin iddialarıyla karşı karşıya bulunduğunu savunarak, hakkındaki iddiaları yalanladı.

Söz konusu kişinin iş için kendisinden yardım istediğini, fakat kendisine bu konuda yardımcı olacağına dair söz vermediğini ifade eden Yurt, "Manisa'dan geldiğinde bana uğradı, 'böyle bir iş ayarlanması var. Bana yardımcı olabilir misiniz' dedi ve ben de 'ama benim böyle yetkim yok. Bize sorarsalar biz olumlu referans olmaya çalışırız' dedim. Kesinlikle benim kardeşimin işe alınmasında benim bir etkim yoktur. Kardeşim asgari ücretle çalışıyor orada, doğru ama bunun alımı tamamıyla Zeki Karabayır'ın takdiriyle olmuş. Benim haberim de yoktu. Benim kardeşim Zeki Karabayır'dan rica etmiş, o da yardımcı olmuş" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.