1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Hdp’li Bilgen’den ’Dokunulmazlık’ Açıklaması
24 Saat Su Hayali FıııSSSS ÇIKTI

24 Saat Su Hayali FıııSSSS ÇIKTI

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, düzenlediği basın toplantısında çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

A+A-

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, vatandaşların uzun zamandır beklediği 24 saat su umutlarının, elde olmayan bazı nedenlerden dolayı 2012 yılına ertelendiğini söyledi.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, düzenlediği basın toplantısında çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

İÇMESUYU VE 30 EKİM

Bozkuş, Karslıların 30 Ekim Kars’ın Kurtuluş Bayramı’nda beklediği 24 saat suyun 2012 yılına ertelendiğini söyledi.

VAN’A YARDIM

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, "Van'daki depreme Kars'tan yardımı ilk gönderenlerden birisi de Kars Belediyesidir" dedi.

Van'da deprem meydana geldiği gün Sarıkamış'ta toplantı halinde olduklarını ifade eden Bozkuş, şöyle devam etti: "Aynı gün halk ekmek fabrikamızda 2 bin 500 adet fazla ekmek yaptırdık. Ayrıca peynir, zeytin gibi gıda maddesi gönderdik ve aynı akşamın sabahı Van'a ulaştırdık. Yani Van'da ki depreme Kars'tan yardımı ilk gönderenlerden birisi de Kars Belediyesi'dir. Ayrıca Sarıkamış Belediyemiz de 8 ton suyu bizim araçlarımızla Van'a gönderdi. Bunun yanı sıra İstanbul'dan Van'a gidecek arama ve kurtarma ekibi Kars'a geldi. Van'a gidecek araçları yoktu. Kendilerini biz belediye olarak 3 aracımız ve personelimizle Van'a gönderdik. Yardım kampanyası başlattık. Sürekli olarak belediye hoparlörlerinden anons yapıyoruz. Yardım etmek isteyenler yardımlarını Belediyemizin Kar Masasında görevlendirdiğimiz personelimiz kabul ediyor. Valimizle de görüştük ve bu yönde çalışmalarımız da devam ediyor."

Haberin Devamı…

Bu ilde güzel şeyler yapıldığını, doğru şeyler yapıldığına söyleyen Bozkuş; “Biz biliyoruz toprağın üzerine taşlar dizilip yollar yapılmıştı. Ama öyle değil! Bakın 47 santim kazdık. Bu öyle her yönetimin, her baba yiğidin harcı değil. Biz bunun altına girdik. Bırakın elimizi kellemizi koyduk” dedi.

BİR AYLIK ASFALT BOZULURSA!

Yapılan asfaltın temel tabakasında bozulmalar olmasının gayet doğal olduğunu ifade eden Başkan Nevzat Bozkuş; “Burada asfaltın çok yanlış bir şekilde yapıldığı değil. Bu temel tabaka, temel tabakada bozulmalar olacak. Bırakın olsun olması gerekir.” dedi.

Bozuk zemin üzerine asfalt atılmaması gerektiğini ve bu asfaltında tutmayacağını ben değil, teknik şartname söylüyor diyen Bozkuş, “çökmelerin yaşanmaması için 5 santimlik asıl asfalt aşınmaz tabaka dediğimiz asfaltı atmadık bekledik. Zemin otursun, zeminde eksikliklerimiz olabilir. Çünkü biz yollarımızı kazdık. Her ne kadar sert zemin oluşturduysak muhakkak üzerinden araçlar geçiyor, ağır tonajlı araçlar geçiyor, bunlara bağlı olarak bir takım değişiklikleri bizde bekliyorduk.”

MALZEME KÖTÜ OLABİLİR İTİRAFI

Bozkuş devamında: “Kullanmış olduğumuz malzemeler dağdan çıkıyor. Zaman zaman da içerisinde olumsuzluklarda oluyor. Onlara bağlı kısmen bozuk çıkanları veya asfalt makineden çıkarken bozuk olabilir bütün bunları dikkate aldığımızda bu tür beklentilerimiz vardı. O beklentilerden bir kısmı ortaya çıktı, şimdi ise firmanın özellikle kendisi çalışmasını yaparak oraların düzeltilmesini yapıyor. Arkasından da kısmet olursa yazın aşınmaz tabakasını afsalımızın atacağız. Ama bir şeyden kesinlikle mutlu olacağız. Çünkü temeli sağlam olan bir asfalt zemini bırakacağız. Artık ondan sonra endişemiz olmayacak.”

FATURA GEÇMİŞ DÖNEME KESİLDİ

Bozkuş: “Bu ilde güzel şeyler yapılıyor. Doğru şeyler yapılıyor. Biz biliyoruz toprağın üzerine taşlar dizilip yollar yapılmıştı. Ama öyle değil bakın 47 santim kazdık. Bu ele her yönetimin, her baba yiğidin harcı değil. Biz bunun altına girdik. Bırakın elimizi kellemizi koyduk. Doğru olan işleri yapmaya çalışıyoruz. Niye? Çünkü burada bütün Karslıların hakkı var. Bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Yollarla ilgili genel durum budur. Girdiğimiz noktada Karayolları şartnamesi doğrultusunda yolumuza devam ediyoruz. Hiçbir sorun ve hiçbir sıkıntı yoktur.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.