1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Salça ve Meyve Suyu Üretimi BAŞLADI
2011 Dünya Veteriner Hekimlik YILI

2011 Dünya Veteriner Hekimlik YILI

Kars Ardahan Iğdır Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Yavuz Öztürkler, yeni yılın Dünya Veteriner Hekimlik Yılı olarak kutlanacağını söyledi.

A+A-
Kars Ardahan Iğdır Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Yavuz Öztürkler, yeni yılın Dünya Veteriner Hekimlik Yılı olarak kutlanacağını söyledi.
 
Öztürkler, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “İlk veteriner okulunun Fransa’nın Lyon şehrinde 1761 yılında açılmış olması ve dünyada bilimsel anlamda veteriner hekimlik eğitiminin de başlamasını sağlar. Bir Fransız veteriner hekiminin girişimleri ve çabaları ile açılan veteriner okulu gerek Fransa ve gerekse tüm dünyada modern ve bilimsel veteriner hekimlik eğitiminin yaygınlaşmasına kaynaklık ve rehberlik eder. 2011 yılı aynı zamanda modern ve bilimsel anlamda veteriner hekimlik eğitiminin 250.yıl dönümüne tekabül etmektedir. Veteriner hekimlik eğitiminin bilimsel olarak yapılmaya başlamasıyla birlikte hayvan biyolojisi, fizyolojisi ve patolojisi de gelişmiştir. Hayvan biyolojisi ve biyo-patolojisindeki gelişmeler aynı insan hekimliğinde de önemli gelişmelere ışık tutmuştur. Günümüzde özellikle gelişmiş ülkelerde sağlıklı çevre, sağlıklı gıda ve sağlıklı insan için veteriner hekimlik vazgeçilmez bir meslek haline gelmiştir.
Veteriner hekimler sadece hayvan sağlığını tedavi eden doktorlar değillerdir. Onlar aynı zamanda hayvan refahının ve hayvan varlığının koruyucusudurlar. Yeni yüzyılda küresel açlıkla karşı karşıya gelen insanlığın bu tehlike karşısında savaşımına önemli ölçüde katkıda bulunmaktadırlar.
Çünkü:
 
-Hayvansal üretim zincirinde hijyeni kontrol ederek,
-Hayvandan insana geçen hastalıklarla mücadele yaparak,
-Besin kalitesi ve güvenliğini kontrol ederek,
-Biyomedikal araştırmalar yaparak,
-Çevreyi ve biyolojik dönüşümü koruyarak
 Halk sağlığına,sağlıklı gıda üretimine ve dolayısıyla insanlığa çok önemli hizmetler vermektedirler.
 
Veteriner Hekimlik mesleğinin 250 yıl öncesinden başlayarak hayvan ve insan sağlığının iyileştirilmesine hizmet eden bir meslek olmasından dolayı 2011 yılının tüm dünyada kutlanması gerektiği sonucuna varılmış ve dünyadaki en önemli Veteriner Hekimlik kuruluşlarının fikir birliği ile 2011 yılı “Dünya Veteriner Hekimlik Yılı” ilan edilmiştir.
2011 yılının veteriner hekimlik mesleğinin öneminin kamu oyu tarafından algılandığı bir yıl olmasını, yeni yılın tüm insanlığa sağlık, mutluluk, huzur, sevgi ve barış getirmesini dileriz.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.