10 kg Patates Yardımı REZİLLİĞİ !

10 kg Patates Yardımı REZİLLİĞİ !

Kars'ta bir hayırsever (?) vatandaşın dağıttığı 10 kilogram patates izdihama neden oldu.

A+A-

Kars’ta bir hayırsever (?) vatandaşın dağıttığı 10 kilogram patates izdihama neden oldu. Mehmet Karakoç adlı vatandaşın yaptığı 10 kilo patates yardımından alabilmek için vatandaşlar birbirini ezdi

Serhat TV'nin haberine göre; kamyon üzerinde bulunanlar tarafından rastgele vatandaşların üzerinde atılan patates çuvalını kapmak isteyenler zor anlar yaşadı.

Patates çuvalını paylaşamayan bazı kadınlar ise birbirlerini ezerken bazıları karlı zeminde kayarak yere düştüler. Çuvallardan kapmak isterken birbirlerine giren bazı kişilerinde elbiseleri yırtıldı. Patates çuvalında kapanmayı başaranlar ise evlerini yolunu tuttu.

YARDIM REZİLLİĞİ VE AYNI ŞAHIS

Bu duruma seyirci kalan bazı vatandaşlar ise sık sık aynı kişi tarafından dağıtılan yardımlardan almak isteyen vatandaşların dilenci durumunda düşürüldüğünü belirterek yoksul vatandaşların gururlarının rencide edildiği söylediler.

AKP'ye yakınlığı ile bilinen Mehmet Karakoç isimli vatandaş tarafından, daha önce bakliyat ve margarin dağıtıldığını hatırlatan bazı vatandaşlar her defasında aynı manzaranın yaşandığına dikkat çektiler.

Bu nedenle Valiyi, güvenlik kuvvetlerini ve belediyeyi göreve çağıran vatandaşlar, “Yardım diye dağıttıkları patatesin değeri 7 TL’dir. Ama vatandaşlar bu patatesi evlerinde götürmek için 3 TL’de dolmuşa verecekler. 4 TL için bu eziyet çekilir ve insan kendi gururuyla oynar mı? Üstelik yardımı dağıtan kişi kendilerine izdiham oluştuğu için ‘Haram Olsun’ diye de hakaret ediyor. Bu durum çok ayıp ve çirkin bir şeydir. Vatandaşla alay etmesinler. Patatesin kilosu 500 kuruş olmasına rağmen halkımın düştü duruma bakınız. Dağıtılan patatesler üstelik soğuk havalar yüzünden donmuş ve yenilmez durumdadırlar. “diye tepkilerini ortaya koydular.

Öte yandan BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane de halkın içerisine düştüğü yoksulluk manzarasına şaştığını belirterek vatandaşın önce yoksul duruma düşürüldüğünü ve daha sonrada yardıma muhtaç bırakıldığını söyledi.

ÖLÜRSEM KEFEN PARAM BİLE YOK

Yardım malzemelerini dağıtan Mehmet Karakoç KHA'ya yaptığı açıklamada ise her yardım dağıtımından sonra rahatladığını çünkü elinde avucunda ne varsa sürekli dağıttığını söyledi.

Kazancını hayra adadığını söyleyen Karakoç, “Ben ihtiyaç sahiplerine verdikçe Allah’ta bana veriyor. Malım hiç bitmiyor. Daha çok kazanıyorum. Buradan eli dönen varlıklı insanlara sesleniyorum: Dağıtın ki malınız artsın.” dedi. Karakoç ayrıca, kendisinin AK Partili olduğu için yardımların parti kanalıyla dağıtıldığı yönündeki iddialara da sert çıkarak, “Kesinlikle partinin bununla bir ilgisi yoktur. Ben sadece partiliyim ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ı çok seviyorum. Başbakanı çok sevdiğim için benim bu hayır işimi de başka şekilde yorumlayanlar var. Şu kesinlikle bilinsin ki ben kendi kazancımı dağıtıyorum” diye konuştu.

Karakoç ayrıca, ameliyat geçiren Başbakan Erdoğan’a “Geçmiş olsun” dileklerinde bulunarak Allah’tan acil şifalar diledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.