1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Vekil Bilgen'in "Kutlu Doğum" Mesajı
Vekil Bilgen'den Digor Belediyesi'ne Ziyaret

Vekil Bilgen'den Digor Belediyesi'ne Ziyaret

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, eşbaşkanları ve çalışanları tutuklanan DBP'li Digor Belediyesi'ni ziyaret etti.

A+A-

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, eşbaşkanları ve çalışanları tutuklanan DBP'li Digor Belediyesi'ni ziyaret etti. 
HDP Sözcüsü Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, 19 Kasım'da belediye eşbaşkanları Şengül Erkmen ve Ekrem Bingül ile 2 belediye çalışanının tutuklandığı Digor Belediyesi'ni ziyaret etti. HDP ve DBP il eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu grupla belediyeye gelen Bilgen, "Ne yazık ki burada utanılacak bir durumdan dolayı bulunuyoruz. Bu utanılacak durumun sorumluları tutuklanan belediye eşbaşkanları değildir. Böyle bir bahane ile böyle bir gerekçe ile bu halkın yıldırılacağını, diz çökeceğini sananlardır" dedi. 

'Belediyemize yönelik linç kampanyası yürütülüyor'
Tutuklamaların ardından büyük bir karalama kampanyası başlatıldığını ifade eden Bilgen, "Kişiler suçları kesinleşene kadar suçsuzdur. Bu evrensel hukukun temel ilkelerinden birisidir. İster İslami hassasiyetle bakın, ister demokratik hukuk düzeninin gereği üzerinden bakın suç kesinleşip ispatlanana kadar insanlar masumiyet esası üzerinden değerlendirilir. Ama sanki yargılama tamamlanmış, ceza verilmiş gibi hem yerel medya üzerinden hem de sokakta dedikodu kanallarını kullanarak bu linç kampanyası yürütülmeye devam ediliyor. Biz halkımızın bu zamanda kendine yakışanı yapacağını biliyoruz'' dedi.
Bilgen, siyasi soykırım operasyonlarına karşı politik tavırlarını devam ettireceklerini sözlerine ekledi. Bilgen belediye ziyaretinin ardından ilçede çeşitli temaslarda bulundu. Ardından Selim ve Sarıkamış ilçelerine geçecek olan Bilgen, burada tutuklanan DBP ve HDP yöneticilerinin ailelerini ziyaret edecek.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.