1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. ‘Kütüphane’nin Kazan Dairesinde Patlama
Trafik Eğitimleri Camilerde de Veriliyor

Trafik Eğitimleri Camilerde de Veriliyor

Okulların bitimiyle birlikte açılan yaz kuran kursuna giden çocuklar, polis abilerini cami içerisinde görünce şaşırdılar.

A+A-

Okulların bitimiyle birlikte açılan yaz kuran kursuna giden çocuklar, polis abilerini cami içerisinde görünce şaşırdılar.

Kars Emniyet Müdürlüğü il genelinde huzuru sağlamak için gece gündüz çalışmalarına devam ederken, vatandaşların bilinçlenmesi ve toplum bilincinin oluşması için birçok alanda da çalışmalar yapıyor.

Bunlardan bir tanesi de, Trafik Büro Amirliğine bağlı trafik polisi memurlarının, çocukların trafik kuralları bilincinin daha iyi aşılanması için bir dizi etkinlikler yapmaya başlaması. Trafik kurallarının, çocukların bilinçaltında ne kadar yer ettiğinin tespit edildiği bu uygulamada, çocuklar büyüklerinden daha çok bilinçli çıktı.

Trafik Büro Amirliğinde görevli Komiser Bilal Günaydın, Camilerde kuran kursuna katılan minik çocuklara verdikleri eğitimle, trafik canavarlarına karşı yeni bir nesil yetiştirilmesi için çalışmalar başlattılar.

Verdikleri eğitim derslerini pratikte uygulamalı olarak gösteren eğitmenleri, çocukların başarıları ve bilinçli olması sevindirdi. Yaya geçidi, ışık kullanımı, okul servislerinde uyulması gereken kurallara değinen eğitmen polis amcalar tüm Camiiler de bu eğitimin devam edeceğini de dile getirdiler. Cami imamları da, çocuklar da kuralları yeniden öğrenircesine pür dikkat dinleyerek kendilerini bir daha gözden geçirmiş oldular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.