Son Şampiyon Yeni Sezonda Uçamıyor

Son Şampiyon Yeni Sezonda Uçamıyor

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında dün akşam deplasmanda Akhisar Belediyespor’a 2-0 mağlup oldu.

A+A-

- Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında dün akşam deplasmanda Akhisar Belediyespor’a 2-0 mağlup oldu.

Geçen senenin şampiyonu Fenerbahçe, Süleyman Seba sezonuna kötü bir başlangıç yaptı. Yeni sezon öncesinde Ersun Yanal’ın istifasıyla teknik direktörlük görevine getirilen İsmail Kartal ve öğrencilerinin sergilediği futbol taraftarları mutlu etmiyor. Sezona Kardemir Karabükspor galibiyetiyle başlayan sarı-lacivertli takım, son 2 haftada ortaya koyduğu futbolla isteneni veremedi.

2 GALİBİYET, 2 BERABERLİK

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 2014-2015 sezonunda geçen ilk 4 haftada sahadan 2 galibiyet ve 2 yenilgiyle ayrıldı. Sarı-lacivertli takım, sezona Kardemir Karabükspor'u Şükrü Saracoğlu'nda 3-2 mağlup ederek başladı. Fenerbahçe 2. haftada deplasmanda Trabzonspor'la golsüz berabere kaldı. Geçtiğimiz hafta Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Gaziantepspor’u 1-0 yenen İsmail Kartal’ın öğrencileri, dün Akhisar Belediyespor’a yediği 2 golle mağlup oldu.

YILDIZLAR SESSİZLİĞİNİ KORUYOR

Fenerbahçe yeni sezon öncesi Atletico Madrid’ten transfer ettiği Brezilyalı yıldız futbolcu Diego Ribas oynadığı 3 lig maçında beklenen performansı bir türlü sergileyemedi. Ribas, oynadığı maçlarda pek varlık gösteremedi. Brezilyalı yıldız son 3 maçta kaleye sadece 8 şut çekerken, bunların sadece 1'i kaleyi buldu. Diego ilk 4 haftada arkadaşlarına asist de yapamadı.

Öte yandan sarı-lacivertli takımın gol silahları olan Senegalli yıldızı Moussa Sow ve Nijeryalı futbolcusu Emmanuel Emenike de gol yollarında istenen performansı veremedi. Sow ve Emenike'nin geride kalan 4 haftada 1'er golü bulunuyor.

FENERBAHÇE KAPTANLARINDAN YOKSUN

Sarı-lacivertli takımda diğer bir sorun ise kaptan Emre Belözoğlu ve kaleci Volkan Demirel’in sakatlıkları. Antrenmanda sakatlanan Emre ve kaleci Volkan, Akhisar Belediyespor maçında ilk 11’de yerlerini alamadı. Akhisar Belediyespor maçı hazırlıklarında Kaptan Emre’nin sol bacak arka üst adelesinde ağrı oluşmasıyla antrenmanı yarıda bırakmıştı ve yapılan tetkiklerde 2. derece yırtık tespit edilmişti. Antrenmanda belinde ağrı hisseden kaleci Volkan Demirel'in ise bel spazmı olduğu ortaya çıkmıştı. Yaşanan bu sakatlıklar teknik direktör İsmail Kartal’ın Akhisar Belediyespor maçına alışılmışın dışında bir ilk 11 sahaya sürmesine sebebiyet verdi.

KADRO YAPISI DEĞİŞMEDİ

Geçen sezonun şampiyonu Fenerbahçe’de yönetim yeni sezonda da oturmuş takım kimyasını bozmak istemedi. Takım içerisindeki arkadaşlık ortamına güvenen yönetim, Yeni sezona sadece Brezilyalı yıldız Diego Ribas'ın transferiyle girdi. Fakat Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasında Şükrü Saracoğlu'nda oynanan Gaziantepspor maçında Emre Belözoğlu ile Emanuel Emenike arasında yaşanan tartışma, "Takım içerisindeki ortam bozulmaya mı başladı" sorusunu akıllara getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.