1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Bu İnternet Sitesi Sahipsiz Hayvanlara Yuva Buluyor
Bu İnternet Sitesi Sahipsiz Hayvanlara Yuva Buluyor

Bu İnternet Sitesi Sahipsiz Hayvanlara Yuva Buluyor

Keçiören Belediyesi, internet sitesi aracılığıyla sahipsiz sokak hayvanlarını sıcak bir yuvaya kavuşturuyor. Belediyenin internet sitesine girenler sahip çıkmak istediği hayvanı resmine ve özelliklerine bakarak seçebiliyor.

A+A-

- Keçiören Belediyesi, internet sitesi aracılığıyla sahipsiz sokak hayvanlarını sıcak bir yuvaya kavuşturuyor. Belediyenin internet sitesine girenler sahip çıkmak istediği hayvanı resmine ve özelliklerine bakarak seçebiliyor.

Kurduğu rehabilitasyon merkezi ile sahipsiz sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerini sağlayan Keçiören Belediyesi, resmi internet sitesi aracılığıyla da onları yalnızlıktan kurtarıyor. Sokak hayvanlarından birine sahip çıkmak isteyen vatandaşların Rehabilitasyon Merkezi’ne gerek kalmadan sadece internet sitesine girerek seçimde bulunabildiklerini söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Vatandaşlarımız internet sitemiz aracılığıyla ulaşabildiği sahipsiz bir sokak hayvanına sahip çıkarak hem sevdiklerini hem de sahipsiz bir canlıyı sevindirebilirler” dedi.

SAHİPSİZ HAYVANLAR TEK TEK TANITILIYOR

Belediyenin 100 hayvan kapasiteli Rehabilitasyon Merkezi’nde bakım ve tedavileri yapılan hayvanlar, belediyenin internet sitesinde “Sahiplenmek İstiyorum” bölümünde tek tek tanıtılıyor. Hayvanların fotoğraflarının yanısıra cinsi, yaşı, eğitimi vb. bilgilerinin de yer aldığı sitede “Sahiplendirmek İstiyorum” adlı yeni bir bölüm daha açıldı.

Rehabilitasyon Merkezi, sokak hayvanlarının bakım, tedavi, aşılama ve kısırlaştırma işlemlerinin yanısıra sahiplendirilmeleri için aracılık da yapıyor. Başta kuduz olmak üzere zoonoz hastalıkların yayılmasını önlemeyi ve başıboş hayvanların üremelerini kontrol altına almayı amaçlayan merkez, sokak hayvanlarını rehabilite ederek kayıt altına da alıyor. Başkan Ak, kendisi de Husky cinsi bir sokak köpeğine muayenesi, tedavisi ve aşısı yapıldıktan sonra sahip çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.