1. HABERLER

  2. KÖŞE YAZISI 'MAKALE'

  3. Başbakan Yine Kadın Gazeteciyi Hedef Gösterdi
Başbakan Yine Kadın Gazeteciyi Hedef Gösterdi

Başbakan Yine Kadın Gazeteciyi Hedef Gösterdi

Gazeteci Zaman, Erdoğan'ın kendisini "Edepsiz kadın" diyerek hedef göstermesine tepki gösterdi. Zaman bugünkü yazısında "Peki, bakaracı makaracılar değil de ben mi dine, Müslümanlığa hakaret ettim?" diye sordu.

A+A-

Taraf yazarı Amberin Zaman Başbakan ve cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın Malatya mitinginde kendisine yönelik “edepsiz” lafına tepki gösterdi.

Konuyu bugün Taraf’taki köşesinde yazan Zaman, dün önce Yeni Şafak’ın konuyu  manşete taşıyıp fotoğrafını bastığını hatırlatarak “Beni açıkça hedef gösterdi” dedi.

Amberin Zaman'ın Taraf'taki Köşe Yazısı...

“Başbakan dün koroya katıldı. Meydanlarda beni yuhalattı.

“Peki, bakaracı makaracılar değil de ben mi dine, Müslümanlığa hakaret ettim?

“Bana yapılan linç kampanyası benim özetlemek istediğimin tam da bir özeti. Düşünmeden, tartışmamdan, ikna yoluna başvurmadan grup refleksiyle topluca hakaret ediyorlar.”

Ne olmuştu?

Zaman CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla röportajında Kılıçdaroğlu’nun “ “Bir kitle var ki bu yüzde 25 ile 35 arasında değiştiği söyleniyor... Bu kitle hiç bir şeyi sorgulamıyor.” Sözü üzerine “Bunu Türkiye’de, bir Müslüman ülkesinde beklemek biraz zor değil mi? Çünkü neticede İslam, merkezine bireyi değil cemaati alan bir din” demişti.

Yeni Şafak hedef gösterdi

Yeni Şafak gazetesi ise çarşamba günü yaptığı haberde Zaman'ı hedef göstererek "AKP seçmenini ve Müslümanları dolaylı olarak aşağıladı" ifadesini kullandı. 

Erdoğan: Edepsiz kadın

Dünkü Malatya mitinginde konuşmayı hatırlatan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun CNN Türk’teki bir televizyon programında, "Halkın ahlak reformuna ihtiyacı var" dediğini belirterek şunları söylemişti:

"Oradan da gazeteci kılıklı bir militan çıkmış, edepsiz bir kadın, 'Müslüman ülkede bunu beklemek zor değil mi' diyor. Haddini bil haddini. Eline vermişler bir kalem, gazete köşesinde yazıyorsun. Çıkarıyorlar seni işte bu malum Doğan grubunun televizyonuna, oradan da saygısızca yüzde 99'u Müslüman olan bu halka hakaret ediyorsun."

Başbakan'ın hedef gösterdiği kadın gazeteciler

Erdoğan daha önce de Nuray Mert, Rengin Arslan, Selin Girit ve Melis Alphan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kadın gazeteciyi hedef göstermişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.