1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta Kar Yağışı Etkili Oluyor
Arpaçay Tübitak Bölge Elemlerinde 3. Oldu

Arpaçay Tübitak Bölge Elemlerinde 3. Oldu

TÜBİTAK tarafından Kars genelinde düzenlenen yarışmada kimya projesi dalında birinci olarak Kars’ı temsil etmek üzere Erzurum bölge elemelerine katılan ve Kimya Öğretmeni Betül Gündüz’ün danışmalığınd...

A+A-

TÜBİTAK tarafından Kars genelinde düzenlenen yarışmada kimya projesi dalında birinci olarak Kars’ı temsil etmek üzere Erzurum bölge elemelerine katılan ve Kimya Öğretmeni Betül Gündüz’ün danışmalığındaki Arpaçay Anadolu Lisesi öğrencileri Kürşat Demir ve Büşra Çağliyan tarafından hazırlan TÜBİTAK projesi Erzurum’da da derece elde ederek 3. oldu.

Erzurum Atatürk Üniversitesi ATASEM (Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi)’de yapılan bölge elemelerinde Erzurum, Trabzon, Ardahan, Artvin, Erzincan, Iğdır, Bayburt, Gümüşhane ve Kars illerinde hazırlanan projeler yarışırken proje sahibi öğretmen ve öğrenciler 3 gün boyunca kendileri için hazırlanan standlarda jüri üyeleri ve ziyaretçilere projelerini tanıtarak sunumlarda bulundular.

Jüri üyelerinin ilk etapta kimliklerini açıklamayarak normal ziyaretçi olarak ziyaret ettikleri standlarda projeler incelenirken puanlama aşamasında jüri üyeleri kimliklerini açıkladı. Fen liseleri ve özel liselerin de yer aldığı ve toplamda 100 projenin yarıştığı oldukça renkli ve keyifli görüntülere sahne olan elemeler sonrasında Arpaçaylı öğrenciler, 3. elde ederek Kars adına başarıya imza attılar.

Arpaçay Anadolu Lisesi öğrencilerini makamında kabul eden kaymakam Faruk Erdem, öğrencileri başarılarından dolayı kutladı. Erdem, öğrencilere fotoğraf makinesi hediye ederken öğretmene de başarı belgesi verdi.

Elde edilen başarılı sonuçlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Kaymakam Faruk Erdem, elde edilen sonuçla genç beyinlerimizin sağlanan uygun ortam ve doğru yönlendirmelerle oldukça umut vadedici çalışmalara imza attıklarını belirtti.

Faruk Erdem, genç mucitleri elde etmiş oldukları başarılarla gerek ilçemize gerekse ilimize bir ilki yaşattıklarını ve bu anlamda azimle bu işin peşini bırakmayan öğretmenlerini de tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.