1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Saadet Partisi Milletvekili Adayı Çatalzeytin’de Esnaf Ziyareti Yaptı
Yüksekova ve Çukurcada Ağır BİLANÇO

Yüksekova ve Çukurca'da Ağır BİLANÇO

Yüksekova ve Çukurca'daki saldırılarda 24 asker şehit oldu, 18 asker yaralandı.

A+A-

Yüksekova ve Çukurca'daki saldırılarda ilk bilgilere göre 24 asker şehit oldu, 18 asker yaralandı.

Yüksekova ve Çukurca'daki eş zamanlı saldırılarda çok sayıda asker şehit oldu. İlk bilgilere göre çatışmalarda 24 şehit, 18 yaralı olduğu belirtiliyor.

Gece 1'de başlayan çatışmalar iki ayrı bölgede, Yüksekova ve Çukurca'da yoğunlaştı. Çatışmalar sabah 5'e kadar sürdü. Aynı anda 8 ayrı hedefe saldırı düzenlendiği ifade ediliyor.

Çatışmalar yer yer sürerken, bölgeye sabah saatlerinde hava destekli bir operasyon başlatıldı. Operasyonlar bölgede yoğun olarak devam ediyor.

Saldırıya uğrayan askeri birliklerin çoğu sınıra yakın bölgelerde bulunuyor. 

REUTERS: ASKERLER KUZEY IRAK'A GİRDİ
Hakkari'deki saldırı, 'Sınır ötesi harekat olur mu?' sorusunu ortaya çıkardı. Sıcak takip esasına dayalı sınırlı bir kara harekatının başlayabileceği belirtiliyor. Reuters haber ajansı ise, Türk askerlerinin sıcak takiple Kuzey Irak'a girdiğini duyurdu.

DIŞ GEZİLER İPTAL EDİLDİ
Saldırı sonrasında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Kazakistan gezisi iptal edildi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da dış gezilerini iptal etti.

ANKARA'DA ACİL ZİRVE
İçişleri Bakanı, Jandarma Genel Komutanı ve Milli Savunma Bakanı şu sıralarda acil bir toplantı yapıyor.

Dün de Bitlis'in Güroymak ilçesinde meydana gelen patlamada beş polis ve üç sivil hayatını kaybetmişti.

Haberin Uzantısı...

Beş Polis, Üç Sivil Öldü

Bitlis'in Güroymak ilçesinde patlama meydana geldi. Beş polis ve üç sivil hayatını kaybetti.

Güroymak- Hizan karayolundaki köprü kenarlarına yerleştirilen mayın uzaktan kumanda ile patlatıldı. Olay, saat 16.10 sıralarında Bitlis-Güroymak karayolu üzerindeki Aşağı Kolbaşı köyü yakınlarında meydana geldi. Zırhlı polis aracının geçişi sırasında daha önceden karayoluna döşenen mayın, uzaktan kumanda ile patlatıldı.

Ölen siviller, olay sırasında minibüsteydi.

Patlamanın şiddetiyle havaya uçan zırhlı araçta bulunan Şaban Kılıçaslan (Adana), Bülent Emen (Balıkesir), Volkan Sabaz (Ağrı), Kamran Ercan (Van) ve Yalçın Demir (Ağrı) öldü. Saldırıda hayatını kaybeden üç sivilin, Bitlisli Ferit Eraslan ve iki yaşındaki kızı Hiramus ile akrabası Resul Eraslan olduğu açıklandı. 

Yaralı üç kişi de Bitlis Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 

Yol, giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bilgi almak için Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz’ı aradı.

Mardin'de de patlama oldu

Mardin Ömerli karayolunda askeri araçların geçiş güzergâhında, yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu bir asker yaralandı. Ömerli Hop mevkiinde yol kenarına koyulan uzaktan kumandalı patlayıcı askeri araçların geçişi sırasında patladı.

Yaralı er tedavi altına alındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.