1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. YÖK Başkanı Özcan Kars'a UĞRADI
YÖK Başkanı Özcan Karsa UĞRADI

YÖK Başkanı Özcan Kars'a UĞRADI

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Kafkasya Üniversiteler Birliği'nin öncülüğünde Nahçivan'da düzenlenecek olan 1'nci 'Gençlik Kurultayı'na katılmak üzere Kars'a geldi.

A+A-

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin öncülüğünde Nahçivan’da düzenlenecek olan 1’nci "Gençlik Kurultayı"na katılmak üzere Kars'a geldi.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin öncülüğünde Nahçivan’da düzenlenecek olan 1’nci Gençlik Kurultayına katılmak üzere geldiği Kars havalimanında yaptığı açıklamada Van’daki öğrencilerin deprem nedeniyle şehri terk etmelerinin Van’ı hepten terk edilmiş bir şehir haline getireceğini söyleyerek, Van’ı terk etmemeleri için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını belirtti.
Kafkasya Coğrafyasının sorunları ve imkânlarını tartışarak bakış açılarını buraya yönlendirmek amacıyla Ardahan üniversitesi Rektörü prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ın öncülüğünde kurulan Kafkasya Üniversiteleri Birliği’nin Gürcistan, Azerbaycan, Dağıstan ve Nahçivan üniversitelerinden Rektörlerinde katılacağı 1’nci Gençlik Kurultayı Nahçivan’da yapılacak.

Gençlik Kurultayına katılmak üzere havayolu ile Kars’a gelen YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, “Prensip olarak Van’daki öğrencilerin orda kalmasını istiyoruz. Eğer onlarda şehri terk ederlerse şehir tamamen terk edilmiş bir şehir haline gelir. Mümkün olduğu kadar hayata geri dönmek önemlidir. Derhal ne yapılacaksa yapılacaktır. Derslikte, okullarımızda ve binalarımızda ne yapılacaksa yapalım. Tamir yapılacaksa yapalım. Gerekirse prefabrik inşaatlar yaparak öğrencilerimiz ile öğretim görevlilerimizi orada tutmak istiyoruz. Onların hiçbir zaman şehri terk etmesini istemiyoruz. Amacımız o.”diye konuştu.
Kurultay hakkında da konuşan Özcan, “Biliyorsunuz Ardahan Üniversitesi Rektörümüz Ramazan Korkmaz’ın teşvikleriyle kurulmuş olan bir Kafkas üniversiteleri birliği var. Onun bir kurultayı olacak. Ayrıca Nahçivan’da bana bir fahri doktora unvanı da takdim edecekler. Esas amacımız Üniversiteler arasında ki iş birliğini geliştirmek, daha fazla iş birliği yapmaktır. Bu türlü faaliyetler içerisindeyiz. Ülkemize yabancı öğrenci çekmek istiyoruz o konuda da çalışmalarımız olacak” dedi.
Kafkas Üniversitesinin çalışmalarını değerlendiren Özcan, “KAÜ’nün çalışmaları fena gitmiyor. Geçen döneme nazaran hareketlilik var, biraz daha hareketlilik olmasını arzu ediyoruz.”dedi. Özcan Ardahan üniversitesi içinde, “Ardahan Üniversitesi Rektörü istediği takdirde istediği bölümler açılır. Ardahan üniversitesi bu yabancı öğrenci girişimlerinde çok iyi gidiyor. Bu bölgeye hareketlilik katıyor. Güzel çalışmalar devam ederse özellikle doğu bölgesini üs haline getirecektir. Bizim içinde iyi bir gelişme olur.
Gürcistan, Dağıstan ve Azerbaycan’dan rektörlerin katılımı ile yapılacak olan Kafkasya Üniversiteler Birliği Gençlik Kurultayına 80 öğrenci katılacak.
YÖK Başkanı Özcan’ı Havalimanında Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan ASLAN, Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz karşıladı.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.