1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta Kurban Sevkiyatları Başladı
Yavru Kurtlardan Biri Ölü BULUNDU

Yavru Kurtlardan Biri Ölü BULUNDU

Kars'ta doğal hayatı koruma çalışmaları kapsamında rehabilitasyonu tamamlanarak doğaya bırakılan 3 yavru kurttan birisi ölü bulundu.

A+A-

Kars'ta doğal hayatı koruma çalışmaları kapsamında rehabilitasyonu tamamlanarak doğaya bırakılan 3 yavru kurttan birisi ölü bulundu.

Kars ve Iğdır'da temmuz ayında vatandaşlar tarafından arazide bulunan, 2 aylık 3 yavru kurt, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Veterinerlik Fakültesi bünyesinde kurulan Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavileri tamamlandıktan sonra 30 Kasım'da doğaya bırakıldı.

Yapılan yazılı açıklamada, Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkililerine yapılan ihbar neticesinde kurtlardan birinin kırsal arazide köylüler tarafından ölü bulunduğu belirtildi.

Doğa Koruma Milli Parklar yetkilileri tarafından Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne getirilen kurdun yapılan tanımlayıcı ölçümler sonucunda doğaya bırakılan 3 kurttan birisi olduğunun belirlendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Radyolojik tetkiklerde kurdun omurgasının net bir şekilde kırıldığı saptanmıştır. Kurda Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Hasan Özen tarafından nekropsi yapılmış ve kurdun tüm vücudunda iç kanama, kaburgalarında kırıklar ve omurgasında da kırık saptanmış olup böyle bir travmanın trafik kazası sonucunda oluşabileceği belirlenmiş ve kurdun trafik kazası sonucu iç kanamadan öldüğü rapor edilmiştir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.