1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Gülistan Doku 1000 gündür Kayıp
Yaralı Toy Kuşu Tedavi Altına ALINDI

Yaralı Toy Kuşu Tedavi Altına ALINDI

Kars'ta, yaralı bulunan toy kuşu tedavi altına alındı.

A+A-

Kars'ta, yaralı bulunan toy kuşu tedavi altına alındı.

Kars Orman ve Su İşleri Müdürlüğü'nde orman muhafaza memurları, Allahuekber Dağları Milli Parkı içerisinde nesli tükenmek üzere olan bir toy kuşunu yaralı olarak buldu. Yaralı kuş, tedavi edilmek üzere Kafkas Üniversitesi Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü.

Kars Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Murat Doğanay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nesli tükenmekte olan toy kuşunun Sarıkamış Allahuekber Dağları Milli Parkı'nda yaralı halde bulunduğunu söyledi.

Kuşun Kafkas Üniversitesi Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavisine başlandığını belirten Doğanay, "Toy kuşu, tedaviden sonra aynı yerinde tekrar doğaya bırakılacak. Toy kuşları, ülkemizde Muş Ovası'nda nadiren görülmekte. Dünyada sayısı 450 olduğu bilinen çok nadir görülen bir kuştur. Bu kuş türünün ilimizde görülmüş olması Kars'ın yaban hayatı açısından ne kadar zengin bir bölge olduğunu ortaya koymuştur. Toy kuşu, nesli hızla tükenen ileri düzeyde kaçak avcıların tacizine uğrayan bir kuş. Bu kuşun bulunduğu bölgede kontrollerin artırılarak devam ettirilmesi bizim için elzem olacaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.