1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Bakan Müezzinoğlu: "Bahçeli Kendi İstifasını Değerlendirmelidir"
Veto Gerginliği TIRMANIYOR

Veto Gerginliği TIRMANIYOR

YSK'nın veto kararını protesto gösterileri hız kesmiyor. Kars'ın Kağızman ilçesinde, AK Parti ilçe binası ve bir alışveriş merkezine molotofkokteyli atıldı.

A+A-

YSK'nın veto kararını protesto gösterileri hız kesmiyor. Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde dün çıkan olaylarda bir göstericinin de ölmesiyle protestolar şiddetlendi. 10 ilde düzenlenen izinsiz gösterilerde aralarında polislerin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.

 

Kars:
Kars'ın Kağızman ilçesinde, AK Parti ilçe binası ve bir alışveriş merkezine molotofkokteyli atıldı. Olayda, alışveriş merkezinde maddi hasar meydana geldi.

Polis, olayı gerçekleştiren kişi veya kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Şırnak:
Gazi Mahallesinde bağımsız milletvekili adaylıklarının YSK tarafından iptalini protesto etmek için toplanan gruptan bazı kişiler, güvenlik güçlerine taş ve molotofkokteyli ile saldırdı.

Bunun üzerine güvenlik güçleri gruba basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti.

Yaşanan arbedede bir polis memurunun kolu kırılırken, 2 poliste çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralı polislerin tedavisi Şırnak Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Batman:
Batman'da düzenlenen izin gösteride açılan ateş sonucu biri polis memuru iki kişi yaralandı.

Van:
Van'da aralarında BDP'nin desteklediği milletvekili adayları Aysel Tuğluk, Van Belediye Başkanı BDP'li Bekir Kaya'nın da bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi, Akköprü Mahallesi'nden kent merkezine doğru sloganlar atarak yürüyüşe geçti.

Kalabalık Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplanarak, yolu trafiğe kapattı. Bu sırada grubun içerisinde olan yüzleri maskeli bazı kişiler, ellerindeki molotofkokteylerini sağ sola atarak küçük çaplı yangınlar çıkarttı.

Ortalığı bir anda savaş alanına çeviren göstericileri, polis tazyikli su ve gözyaşartıcı bomba kullanarak dağıtmaya çalışırken, göstericiler de taş atarak karşılık verdi.

Grup, bir banka şubesine de molotofkokteyli attı. Polisin biber gazı ve basınçlı su kullanarak müdahalede bulunduğu göstericiler, ara sokaklara dağıldı.

Olaylarda, ilk belirlemelere göre, 7 kişi gözaltına alındı. Bu arada, camları kırılan banka şubesinde ve caddede park halinde bulunan bir araçta molotofkokteyli atılması sonucu yangın çıktı.

İtfaiye ekipleri ve polislerin müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürülürken, bankada mahsur kalan ve dumandan etkilen biri hamile kadın 3 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, camları kırılan bankada herhangi bir yağmalama yaşanmaması için çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı. Olaylar devam ediyor.

Diyarbakır:
Diyarbakır'da bir grup, Bismil ilçesinde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan olayı protesto için izinsiz gösteri yaptı.

Bismil'de dün çıkan olayda ölen İbrahim Oruç'un cenazesi Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Şefik Efendi Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Bismil ilçesine götürüldü.

Cenazenin götürülüşünün ardından Bağlar ilçesinde toplanan bir grup, olayı protesto etmek bahanesiyle yola barikat kurup, polise taş ve molotofkokteyli ile saldırdı.

Güvenlik güçleri ise biber gazı ve basınçlı su kullanarak gruba müdahalede bulundu. Göstericilerin ara sokaklara dağıldığı olayda, bazı kişiler gözaltına alındı.

Olaylar sırasında göstericilerin molotofkokteyli attığı bir banka şubesi ile bir markette maddi hasar meydana geldi.

Mersin:
Mersin'in Tarsus ilçesinde polis merkezine molotofkokteyli atıldı. Saldırıyla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, 2 şüpheliyi gözaltına aldı.

Polis merkezi etrafında çalışma yapan olay yeri inceleme ekipleri ise, polis merkezi yanında bulunan camiinin bahçesinde 2 adet hazır halde molotofkokteyli buldu.

Olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy da görevlilerden bilgi aldı. Kent genelinde güvenlik önlemleri alınırken, polis merkezleri olası saldırılar konusunda uyarıldı.

Adana:
BDP'nin desteklediği bağımsız adaylardan bazılarının YSK tarafından veto edilmesinin ardından Adana'da başlayan gösteriler dün akşam saatlerinde de devam etti.

Yaklaşık 100 kişilik eylemci ateş yakıp slogan atarak yolu trafiğe kapattı.

Polisin "dağılın" uyarısına taş, molotofkokteyli ve havai fişekle karşılık veren göstericilere, çevik kuvvet ekipleri ile panzerler müdahale etti.

Polisin müdahalesi ile geriye çekilerek ara sokaklara çekilen eylemciler, polisin ayrılmasıyla tekrar toplanıp polise saldırmaya devam etti.

İzmir:
İzmir Basmane Meydanı'nda toplanarak Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanlığı'na yürümek isteyen yaklaşık 200 kişilik eylemci gruba, polis müdahale etti.

Polis tarafından çembere alınan grup, direnince arbede yaşandı. Polisin üzerlerine biber gazı sıktığı gruptan iki kişi gözaltına alındı.

Bir süre polis çemberi içinde bekleyen grup, basın açıklamasının ardından Agora Semti'ndeki demokratik çözüm çadırına yürüdü.

Manisa:
Manisa'da BDP'li bir grupun, Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde polis ile göstericiler arasında yaşan olayda bir gencin hayatını kaybetmesini protesto etmek amacıyla gerçekleştirdikleri yürüyüşte olaylar çıktı.

Yaklaşık 100 kişilik grubun gerçekleştirdiği yürüyüşte, Fevzi Çakmak Mahallesi'ne gelindiğinde gergin anlar yaşandı.

Fevzi Çakmak Mahallesi TOKİ Çok Programlı Lisesi'nin yanına gelen göstericiler arasından bir grup kendilerini izleyen polise taş atıp havai fişeklerle saldırdı.

Polis göstericilere, panzerlerden tazyikli su sıkıp sis bombası atarak müdahale etti.

Olay yerine gelen Manisa İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Gıyasettin Gündoğdu'dan bilgi alarak, ôBiz devletin polisi olarak her türlü hizmeti kendilerine sunuyoruz. Ama bu yapılanlar yakışmıyor" şeklinde tepkisini gösterdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.