1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Okullardan Doğan’a Teşekkür Ziyaretleri
Ünlü İsimlere Fuhuş BASKINI

Ünlü İsimlere Fuhuş BASKINI

İstanbul'da bin ve 5 bin dolar arasındaki fiyatlarla işadamlarına kadın temin eden örgüt çökertildi. Çevre illerde ise 'beyaz yakalılar', 'kravatlılar' ve 'işadamları' diye listel

A+A-
İstanbul'da bin ve 5 bin dolar arasındaki fiyatlarla işadamlarına kadın temin eden örgüt çökertildi. Çevre illerde ise 'beyaz yakalılar', 'kravatlılar' ve 'işadamları' diye listelenen ajandalar ele geçirildi. Fuhuş örgütünün kendi arasında kullandığı dil ise 'Lubunyaca.'
 
İstanbul polisi 10 farklı ilçede 60’ı aşkın adrese sabah erken saatlerde baskın düzenledi. 7 aylık teknik takibin sonunda gerçekleşen operasyona 200 polis katıldı.
 
Operasyonda gözaltına alınan 50 kişi arasında fuhşa aracılık ettikleri belirlenen Dinçer D, Bülent T, Nazmiye M, ve Hakan K. bulunuyor. Fuhuş şebekesinin liderliğini Şişli’de bir gece kulübü işleten Dinçer D. yapıyordu.
 
Oyuncu ve bazı ünlü mankenlerin de aralarında bulunduğu 23 kadının ''mağdur'' sıfatıyla ifadelerine başvuruldu.
 
Teknik takibe takılan kayıtlara göre, işadamlarına 1000 ve 5 bin dolar arasında değişen fiyatlarla kadın temin ediliyordu.
 
BEYAZ YAKALILAR, KRAVATLILAR, İŞADAMLARI...
Fuhuş operasyonunun yapıldığı bir başka il Kocaeli'ydi. Yaklaşık 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından düğmeye basan polis, Kocaeli, Yalova ve Sakarya gibi illerde ev, işyeri ve otellerin de aralarında bulunduğu 50 adrese baskın düzenledi.
 
Operasyonlarda 10 yıldır aranan ve fuhuş örgütünün liderliğini yapan Musa T. ve 3'ü erkek 29 kişi gözaltına alındı.
 
Polisin ele geçirdiği belgeler arasında çok sayıda ajanda dikkat çekiyor. Ajandalarda ''beyaz yakalılar'', ''kravatlılar'' ve ''işadamaları'' diye gruplanan bazı kişilerin isim ve telefonları yer alıyor.
 
Fuhuş şebekesinin deşifre olmamak için kendi aralarında ''Lubunyaca'' diye bilinen şifreli bir dil kullandığı belirlendi.
 
Sağlık kontrolünden geçirilen kadınlardan bazılarında HIV virüsüne rastlandı.
 
Operasyon halen devam ediyor ve yeni gözaltıların olabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.