1. HABERLER

  2. Düşen THY Uçağının Yolcu Listesi
Uluslararası Aşıklar Bayramı BAŞLADI

Uluslararası Aşıklar Bayramı BAŞLADI

Kars Belediyesi'nin düzenlediği 5. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı başladı.

A+A-
Kars Belediyesi'nin düzenlediği 5. Uluslararası Kars Aşıklar Bayramı başladı.
4 gün sürecek olan 5. Uluslararası Aşıklar Bayramı’nın ilk gününde; Aşık Murat Çobanoğlu, Asri Mezarlıktaki kabri başında anıldı.

İlgili Haber..

Çobanoğlu'nun Adı SİLİNDİ Resmi KALDI
Anma törenine Kars Valisi Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars il Müftüsü İlyas Gümüş, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Murat Çobanoğlu Aşıklar Dernek Başkanı Bahattin Yıldızoğlu ile çeşitli Kafkas ülkelerinden ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen ünlü aşıklar, kurum ve kuruluş amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Katılımcıların karanfilleri kabre bırakmasının ardından Kars Valisi Ahmet Kara günün anlam ve önemine değinerek, Çobanoğlu’nun unutulmaz bir halk ozanı olduğunu belirtti.
Kabristan ziyaretinden sonra Kortej yürüyüşüne geçildi. Murat Çobanoğlu’nun heykelinden başlayan yürüyüş Faikbey Caddesi ve Gazi Ahmet Muhtar Paşa Caddesinde devam etti. Aşıkların yöresel kıyafetler ve sazlarıyla katıldığı yürüyüş tam bir şenlik havasında geçti. 100’ün üzerinde aşığın yürüdüğü kortej, daha sonra tüm katılımcılarla beraber Kars Halk Eğitim Merkezi Salonu önünde sona erdi.
5 dalda yapılacak olan ve her aşığın istediği dalda yarışacağı Aşıklar Bayramı Yarışmaları Kars Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
Slayt gösterisinin ardından protokol konuşmaları ve Aşıkların tanıtımı yapıldı. İl Düzenleme Kurulu Üyeleri ve Jüri Üyelerinin tanıtımının ardından yarışmalara start verildi.
Divan Dalı (Doğaçlama), Yörelere Göre Hikâye Dalı, Dudak Değmez (Leb Değmez) Dalı, Atışma Dalı (Doğaçlama), Muamma Dalı (Doğaçlama) alanlarında yarışacak olan aşıklardan en az iki dalı geçen aşığa bir, dört dalı geçen aşığa iki, beş dalı geçen aşığa üç ödül verilecek.
Kars Belediyesi’nin düzenlediği ve 4 gün sürecek olan Aşıklar Bayramı’na yurdun birçok yöresinden gelen 80 aşık ile İran, Azerbaycan ve Gürcistanlı halk ozanları katıldı.
Aşık ve Aşıklık Edebiyatının değişmez gösterilerinden olan Atışma, Muamma, Halk Hikayesi, Divan, Dudak Değmez gibi 5 dalda yapılacak yarışmaya katılan Aşıklar, başarılarına göre ödüllendirilecek.
 




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.