1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 20 Yaşındaki Genç Kız Trafik Kazasında Öldü
Tutuklu Muhlis Barut Yaşamını KAYBETTİ

Tutuklu Muhlis Barut Yaşamını KAYBETTİ

16 yıl sekiz aylık cezası Yargıtay'da temyizde bulunan cezaevindeki tutuklu kanser hastası Muhlis Barut hayatını kaybetti.

A+A-

Son günlerini ailesinin yanında geçirmek isteyen, bu yöndeki talebi için Cumhurbaşkanı Gül'ün harekete geçtiği söylenen, kanser hastası tutuklu Muhlis Barut dün hayatını kaybetti.

16 yıl sekiz aylık cezası Yargıtay'da temyizde bulunan cezaevindeki tutuklu kanser hastası Muhlis Barut hayatını kaybetti.

Son günlerini ailesiyle birlikte geçirmek isteyen Barut'un bu isteği gerçekleşemedi.

Barut'un isteğinin basına yansıması üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün devreye girdiği haberleri yayımlanmıştı.

Radikal gazetesinde Barut'un kızı Gönül Barut'un "Hani cumhurbaşkanı devreye girmişti? Hani babam son günlerini bizimle geçirecekti" sözleri yer aldı.

Babasının tahliye olması için rapor beklediklerini açıklayan Gönül Barut, annesi ve kardeşinin de İstanbul 'a geldiğini ancak savcılık izni olmadığı için görüşemediklerini belirtti.
Karaciğer kanseri olan Muhlis Barut İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alması için İzmir'den İstanbul'a, Metris Cezaevi'ne gönderilmişti.

Barut'un ağırlaşan durumuna rağmen tahliye işlemlerinin hızlandırılması için Adalet Bakanlığı'na yapılan başvuru reddedilmişti.

Muhlis Barut cumartesi gecesi de Metris'te mide kanaması geçirerek Samatya'daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

"Gözü açık gitti"

Babasının yanında refakatçi olarak kalan Gönül Barut dün gece, yoğun bakım için cezaevi savcısını ve müdürü aradığını belirterek talebinin 02.00'ye kadar değerlendirmediğini belirtti.

"Sonunda yoğun bakıma aldılar. Kalbi iki kez durdu. Çalıştırdılar. Üçüncüde geri dönmedi ve öldü. Babamın gözü açık gitti.

"Bu işin peşini bırakmayacağım. Artık adalete inanmıyorum. Babama 16 yıl hapis veren mahkemeden ve tanıklardan şikayetçi olacağım. AİHM'e kadar giderek babamın hakkını savunacağım."

İnşaat işçisi Muhlis Batur 8 Ekim 2010'da yeşil kartının iptal edilmesi ve toplum sağlığı merkezinden kovulması üzerine av tüfeğiyle toplum sağlığı merkezini basmış rastgele ateş etmişti. İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Barut'a verdiği 16 yıl sekiz ay ceza Yargıtay'da temyiz aşamasındaydı.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Barut'la ilgili olarak Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi vererek "Barut'un tahliye edilmesi ve son günlerini ailesinin yanında geçirmesi için herhangi bir girişiminiz olacak mı" diye sormuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.