1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta Aç Kurtlar Sürüye Saldırdı.. 90 Koyun Telef Oldu!
Türkler Cinayetinde Zaman AŞIMI

Türkler Cinayetinde Zaman AŞIMI

DİSK eski başkanı Kemal Türkler'in öldürülmesiyle ilgili 26 yıldır süren dava zaman aşımına uğradı.

A+A-
DİSK eski başkanı Kemal Türkler'in öldürülmesiyle ilgili 26 yıldır süren dava zaman aşımına uğradı. Ailesi ve avukatları AİHM'ye gitme kararı aldı.
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) eski başkanı Kemal Türkler'in öldürülmesiyle ilgili dava zaman aşımına uğradı.
26 yıldır süren davanın sanığı Ünal Osmanağaoğlu, rapor aldığı için süren duruşmalara getirilememiş, bu nedenle dava sürekli ileri bir tarihe ertelenmişti.
Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle davanın ortadan kaldırılmasına karar verirken, Türkler'in avukatlarından Rasim Öz, bianet'e "Bu dava, 'insanlığa karşı işlenmiş suçlar' kapsamında değerlendirilmeli ve zaman aşımından muaf tutulmalı" demişti.
"Yargı katili tescil etti, ötesi yok"
Adliye çıkışı gazetecilere açıklamaad bulunan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, "katilleri belli olan" bu davada belgelerin kasıtlı olarak gizlendiğini, yine kasıtlı olarak davanın zaman aşımına uğratıldığını savundu.
"Bizim açımızdan sanık katildir, Kemal Türkler'i öldüren kişidir. Bu da yargı tarafından iki kere tescil edilmiştir, bunun ötesi yok."
Davanın zaman aşımına uğramasının "Katilni katil kimliğini ortadan kaldıramayacağını" belirten Çelebi, bundan sonrası için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gideceklerini söyledi. Çelebi, "Bu kararları verenlerin ne kadar huzur içerisisinde ve rahat uyuyacaklarını kendi vicdanlarına bırakacağız. Bizim açımızdan aklanmış değildir. Sonuna kadar bu davayı sürdüreceğiz" dedi.

"AİHM'e gideceğiz"
Türkler ailesinin avukatlarından Ergin Cinmen de davanın zaman aşımına uğramasına ilişkin şunları söyledi:"Devlet yıllarca bu davanın suçlularının cezasız kalması için uğraştı. Bütün sistem bunun için çalıştı. Önce güvenlik güçleri katilin yakalanmaması için sonra da yargı cezalandırılmaması için... Suçlu bütün sistemdir. 12 Eylül ve sonrası işlenen bütün siyasi cinayetler cezasız kaldı. Devlet hep failleri korudu. Önce Yargıtay'a gidilecek, orada kararın onanması durumunda AİHM'e gidilecek. "

"Babamın mezarından bile korkuyorlar"
18 yaşında yaşındayken Türkler'in öldürülmesine tanık olan kızı Nilgün Soydan, şunları söyledi:
"Devlet önce babamı öldürttü, sonra babamı öldürttüğü kişiyi senelerce korudu, sonra da gözümüzün içine baka baka davayı zaman aşımına uğrattı. AİHM'e başvurmaktan üzüntü duymayacağım. Babamın mezarından bile korkuyorsunuz. Babamdan korkmaya devam edin. Devlet katilin hesabını tarihe verecektir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.