1. HABERLER

  2. TKDK'nın Kırsal Turizm YATIRIMLARI
TKDKnın Kırsal Turizm YATIRIMLARI

TKDK'nın Kırsal Turizm YATIRIMLARI

Kars TKDK'nın desteklediği turizm yatırımları hızla devam ediyor.

A+A-

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kars İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, Sarıkamış'ta turizmle ilgili iki projenin hayat geçirildiğini söyledi.

İlçede yapımı devam turizm tesislerini gezen Bozkurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sarıkamış'ta Kırsal Turizm tesislerinin çoğalmasıyla birlikte, bölgeye daha fazla turist geleceğini, dolayısıyla bölgenin ekonomisinin canlanacağını söyledi.

Ekim ayı itibariyle, şehirde faaliyete geçirilen projelerin tamamlanacağını vurgulayan Bozkurt, "Sarıkamış, insanların keyifle konaklayabileceği, kış aylarında rahatça dinlenebileceği bir rekreasyon bölgesi. Bu yatırımlar Sarıkamış'ın turizm kapasitesine, turizm potansiyeline nefes aldırabilecek. İnşallah bu yapılan çalışmalar bölgedeki diğer yatırımcılara da örnek olur" diye konuştu.

Kars'ta kırsal turizmin en fazla Sarıkamış'ta gelişebileceğini vurgulayan Bozkurt, "Burası yalnız bölgede değil, Türkiye'de ve yurt dışında da bilinen, özellikle kar kalitesine, kış turizmine göre belli bir potansiyele sahip bir bölgemiz" dedi.

IPARD programı kapsamında yaptıkları desteklerle yatırımcıların fazla para kazanmasını sağlayacaklarını vurgulayan Bozkurt, şunları kaydetti:

"Desteklenen projelerden birincisi, ilçe merkezinde 3 yıldızlı, 5 katlı bir otel. Bu otele Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, karşılıksız olarak 471.000,00 TL hibe desteğiyle katkıda bulunacak. Diğer desteklediğimiz tesisimizde, kayak merkezinde daha önce yapılmış 3 adet pansiyon evin yeniden modernize edilmesi. Bu pansiyonlar için de 231.360,00 TL karşılıksız hibe desteği verilecek."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.