1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Spor Toto Süper Lig
TFFden Bursaspora AĞIR CEZA

TFF'den Bursaspor'a AĞIR CEZA

TFF, Bursaspor - Beşiktaş maçının öncesinde yaşanan ve karşılaşmanın iptal olmasına neden olan olaylar nedeniyle yeşil beyazlı takımı hükmen 3-0 mağlup etti.

A+A-

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Bursaspor - Beşiktaş maçının öncesinde yaşanan ve karşılaşmanın iptal olmasına neden olan olaylar nedeniyle yeşil beyazlı takımı hükmen 3-0 mağlup etti.

Bursaspor 5 maç tarafsız sahada seyircisiz oynayacak. Ayrıca yeşil beyazlı taraftarlar 3 deplasman maçında da tribündeki yerlerini alamayacaklar.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında oynanması gereken ancak taraftarların çıkardığı olaylar nedeniyle iptal edilen Bursaspor - Beşiktaş maçıyla ilgili kararını vermek üzere İstinye'deki federasyon binasında olağanüstü toplandı.

TFF Başkanvekili Lütfi Arıboğan toplantı sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Şunu belirtmeliyiz ki bu olayları sadece Bursaspor'da görmüyoruz. Bu olay başka bir kulüpte de olabilir. Türk futbolunda şiddeti önlemek için çabalıyoruz. Şiddete karşı verilen bir mücadelede bir kırılma anındayız.

Bu kararla ilgili Cumartesi gününden beri konuyu derin bir şekilde inceledik. Bursaspor'un 3-0 hükmen mağlubiyetine, Beşiktaş'ın da 3-0 hükmen galibiyetine karar verdik.

Bu hafta sonu oynanacak Kasımpaşa - Bursaspor maçına ve Bursaspor'un 2011-2012 sezonunda deplasmanda oynanacağı ilk 2 müsabakaya Bursaspor taraftarı alınmayacak. Ayrıca Bursaspor'un, bu sezon Gençlerbirliği ile kendi sahasında oynayacağı maçın yanı sıra, önümüzdeki sezon ev sahibi olacağı ilk 4 maçta da tarafsız sahada seyircisiz oynamasına karar verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.