1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Öcalan: HDP Kendi Yolunu Korumalı
Tepe, Babalarımız Kadar ÇALIŞMIYORUZ

Tepe, Babalarımız Kadar ÇALIŞMIYORUZ

Kars Valisi Eyüp Tepe, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere yönelik düzenlenen 2012 - 2013 yılının ilk değerlendirme toplantısına katıldı.

A+A-

Kars Valisi Eyüp Tepe, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenlere yönelik düzenlenen 2012 - 2013 yılının ilk değerlendirme toplantısına katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen toplantı sırasında öğretmenlere yönelik konuşan Vali Tepe, çocukların ve gençlerin tek dünyasının facebook ve film izlemekten ibaret olmaması konusunda öğrencilerine rehberlik etmelerini rica etti.

Öğrencilerin zamanlarının boşa geçmesini istemediğini belirten Tepe, “Boş zaman yoktur, boşa geçen zaman vardır.” Sözünü öğretmenlerin destur edinmelerini istedi.

Çocukları yetiştirirken onların alıcılarını dik ve canlı tutulması konusunda da uyarılarda bulunan Tepe, “Yeni neslin, zorla kitap okumak ve zorla gazete takip etmek gibi malasef büyük sıkıntıları var. Yani yeni nesil çevresine oldukça ilgisiz kalıyor. Etrafında ve Dünyada olup bitenlere ilgi göstermiyor. Kendi dar dünyasında ne oluyor ne bitiyor merak etmiyor. Dünyalarında üç beş film ve Facebook’tan başka bir şey yok. Ben bunu söylerken de çocuklarımız ve gençlerimizi düşünerek söylüyorum. Tabi ki Facebook ve sosyal paylaşıma karşı olduğum için söylemiyorum. Zaten bunlara mani olmakta doğru değil. Yani çocuklarımızın ve gençlerimizin bütün dünyalarının bunlar olması çok anlamsızdır.” dedi.

BABALARIMIZIN ÇALIŞTIĞI KADAR ÇALIŞMIYORUZ
Tepe yaptığı konuşma da, çalışmanın öneminde de eğinerek, ilginç bir örnek te verdi. Öğretmenlere, kendisini de örnek gösteren Tepe “Babalarımızın çalıştığı kadar çalışmıyoruz.” Dedi. “Çocuklarımızda bizim kadar çalışmıyor” diyen Tepe, Artık toplum olarak yavaş yavaş bazı meziyetlerimizi kaybediyoruz. Yani bir gün içerisinde iki taşı üst üste koyduğumuzda, o gün ki bütün işlerimizi yapmış gibi insanla bunlarla yetiniyoruz. Artık bir kişinin rahatlıkla yapacağı bir işi, üç - dört kişi yapmaya başladı. Bu sadece benim tespitimi de değil. Sizlerde bu durumu yaşamınızın olağan akışı içerisinde tespit etmişsinizdir. Bu nedenle geleceğimizin inşası noktasında bizim gençlerimizin ve evlatlarımızın yeniden silkelenerek daha aktif ve çalışkan olmalarını sağlamalıyız. Yani örgün ve yaygın eğitim fark etmez fark etmez, çocuklarımızı bir meslek sahibi olmaları yönünde de eğitmeliyiz. Bu manada ciddi zaaflarımız olduğu da ortadadır. Geleceğimizden endişemiz olduğu konusunu da sizlerle paylaşmak istiyorum. Yani gerçekten baktığımızda örneğin ortada yapılacak bir iş var. Etrafımızda da 6 kişi var ama bu altı kişiden hiçbir bu işi yapabilecek kabiliyette değil. Eskiden bunların hepsini benim babam yapardı. Ama ben bunların yarısını yaparım. Fakat benin çocuklarım ise bunların hiçbirisini yapamıyor. Çok yakında ebeliyet yeteneğimizi de kaybedeceğiz. Çocuklarımız el becerilerini de kaybedecek. Söylenecek çok şey var. “ diye konuştu.

VALİ TEPE’NİN TAVSİYE ÖNERİLERİ ÖNEMLİDİR
Mili Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış da, yeni eğitim ve öğretim sezonunu öncesi, öğretmenlerle yapılan toplantıda, geçmiş yılın ve bu yılın değerlendirmesini yapılacağını belirtti. Alkış, Kars’ta göreve yeni başlayan Vali Eyüp Tepe’nin de ilk toplantıya katılmasının kendilerini oldukça memnun ettiğini söyledi. Düzenledikleri toplantıda, Vali Tepe’nin tavsiye ve önerilerinden de istifade etmek istediklerinin altını çizen Alkış, yeni eğitim ve öğretim sezonunda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek yeni eğitim sistemi hakkında da ayrıntılı bilgilerin toplantıda paylaşılacağını kaydetti. Bakanlığın bu yıl dört yeni projeyi hayata geçireceğini belirten Alkış “Bakanlığımız 2012 – 2013 Eğitim ve Öğretim Sezonunda dört önemli projeyi hayata geçirecek. Eğitim ve öğretime bir yıl erken başlayacak olan okul öncesi çocuklarımızın da okula başlama uygulaması, seçmeli derslerinde bu yıl ilk kez uygulamaya konulması ve 12 yıl eğitimin başlaması açısından bu toplandı gerçekten önemlidir. Bu toplantımızda da bu konuları paylaşacağız. Eminiz sizlerde buna hazırsınız.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.