1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ankara İtfaiyesi “İz köpeği” Yetiştiriyor
Tatlısese Suikastte 3 SENARYO

Tatlıses'e Suikastte 3 SENARYO

Hayati tehlikeyi atlatamayan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıya ilişkin sis perdesi henüz aralanmış değil.

A+A-

Hayati tehlikeyi atlatamayan ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’e yönelik saldırıya ilişkin sis perdesi henüz aralanmış değil.

Ancak saldırıya ilişkin öne çıkan üç ihtimal var; Yüklü miktarda borcu için para aldığı tefeci çetesi mi, haraç vermediği Sauna çetesi mi? Yoksa Federal Kürdistan’da inşaat işi yaptığı ve arası bozulan ortağı mı?

İbrahim Tatlis’e silahlı saldırı olayını araştıran polis, birçok şüphe üzerinde duruyor. Tatlıses’in adının karıştığı tüm olayları incelemeye alınırken, daha çok saldırının organize suç örgütü tarafından yapıldığı ihtimali üzerinde duruluyor. Aldığı tehditler üzerine geçtiğimiz Kasım ayında savcılığa suç duyurusunda bulunan Tatlıses’e saldırıya ilişkin senaryolar ise şöyle:

ORTAK: Bir yıl önce Talabani’nin akrabası Abdülkadir Talabani ve Saddam Hüseyin’in oğlu Uday’ın eski ortağı Rojdi Said ile Dihok,Hewler (Erbil) ve Süleymaniye’de on binden fazla daireden oluşan dev inşaat projesine ortak olmuştu. Projenin adına ise Güney Kürdistan’da çok sevildiği için “Desti Beheşti Tatlıses” (Tatlıses’in Cennet Bahçeleri) verilmişti.

Ancak bugüne kadar sadece 2 bin 700’ü villa ve apartman bitirilmişti. Ödeme yapılmayınca işçilere de ücretleri verilmiyordu. Sonunda işçiler işi bıraktı, inşaatlar yarım kaldı. İşçiler ANF’ye durumu bildirince Tatlıses ajansımızı arayarak, işçilere cebinden para verdiğini söylemişti. İki ortağıyla restleşen Tatlıses’in ölümle tehdit edildiği, hatta Hewler’de savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Son iki buçuk aydır Hewler’e gidemeyen Tatlıses’in göre yakın çevresine “Ortaklarım ağırdan alıyor. ‘Herkes Tatlıses Konutları’ diye alıyor, şöhretim satıyor” demişti.

Kürt yönetiminin davetiyle Kürdistan’a giden Tatlıses'in en son piyango işi de iptal edilmişti. Sonuçta Tatlıses’in Kürdistan’dan ciddi zararla çıkmıştı.

TEFECİ: İkinci ve en çok üzerinde durulan iddia ise yüksek miktarda borcu olan Tatlıses’e organize bir tefeci çetesi yüksek faizli para verdi. Ancak borcunu ödeyemiyordu ve çete liderine yüzlerce milyon dolarlık dev inşaat projesinin gerçekleşmesi halinde borçlarını ödeyebileceğini söylemişti. Ancak çete, alacağı para karşılığında Tatlıses’e “Malvarlığını sat” şeklinde baskı yapıyordu. Çete üyeleriyle telefon konuşmaları izlemeye takılırken, Tatlıses ölümle tehdit ediliyordu.

SAUNA ÇETESİ: Son iddia ise Ergenekon dosyasına da giren Tatlıises’in Sauna çetesi tarafından ölümle tehdit edilmesi. Çetenin iddianamesine göre Tatlıses, 300 bin dolar para isteyen çete lideri Kasım Zengin tarafından ölümle tehdit edildi. Bunun üzerine Kasım 2010’da Şişli Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu, ancak savcılık dosyayı Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’e gönderdiği belirtiliyor.

KÜRT YÖNETİMİ: İDDİALARI ARAŞTIRIYORUZ

Tatlıses’e yapılan saldırıyla ilgili gözlerinden çevrildiği Güney Kürdistan’da bir açıklama geldi. Federe Kürdistan Hükümeti Dış İlişkiler Sözcüsü, KDP’li Safin Dizai, Tatlıses'e yönelik saldırının Kürt bölgesiyle bağlantısı ihtimalinin zayıf olduğunu söyledi. Tatlıses'in bölgede son yıllarda ticari ilişkiler içerisinde olduğunu söyleyen Dizai, "Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Olay Türkiye'de olmuş Irak ile bağlantı kurmak yanlış olur. Türk hükümeti gibi biz de iddiaları araştırıyoruz" dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.