Tarık Aziz İdama MAHKUM OLDU

Tarık Aziz İdama MAHKUM OLDU

Irak'ta Saddam Hüseyin döneminin başbakan yardımcısı Tarık Aziz, idama mahkum edildi.

A+A-
Irak'ta Saddam Hüseyin döneminin başbakan yardımcısı Tarık Aziz, idama mahkum edildi.
İdama mahkum edilen, Saddam Hüseyin rejiminin Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tarık Aziz'in oğlu Ziyad Aziz, babasının idama mahkum edilmesinin, internet sitesi Wikileaks'deki belgelerin "inanılırlığını ispatlayan bir intikam alma olduğunu" söyledi.
Ürdün'de yaşayan Ziyad Aziz, "Babamın ölüme mahkum edilmesi, Irak'ta geçmiş dönemle ilgisi olanların tümüne karşı bir intikam alma operasyonudur ve Wikileaks'de yayımlanan bilgilerin inandırıcılığının ispatıdır" dedi.
Babasının dini partilerle hiçbir ilgisi bulunmadığını, bu kararın bir utanç olduğunu belirten Ziyad Aziz, babasının bizzat, Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin de üyesi bulunduğu Şii Dava Partisinin kurbanı olduğunu savundu.
Tarık Aziz ile birlikte 2 rejim yetkisi daha idam cezasına çarptırıldı. El Cezire televizyonu, Saadun Şakir ve Abdülhamit Hamud'un dini partilere zulmedilmesinde oynadıkları rol dolayısıyla bu cezaya çarptırıldıklarını bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.