1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. Kültür ve Sanat Sektörüne Yön Verecek Meslek, İkü’de
Susuzda Okuma Yazma SEVİNCİ

Susuz'da Okuma Yazma SEVİNCİ

'Ana-Kız Okuldayız' Okuma Yazma Kampanyası kapsamında Kars Susuz Kaymakamlığınca 'Hedef Yüzde 100 Bilmeyen Kalmasın' sloganıyla başlatılan kampanyada başarı gösterenlere 73 Adet altın hediye edildi.

A+A-

“Ana-Kız Okuldayız” Okuma Yazma Kampanyası kapsamında Kars Susuz Kaymakamlığınca “Hedef Yüzde 100 Bilmeyen Kalmasın” sloganıyla başlatılan kampanyada başarı gösterenlere 73 Adet altın hediye edildi.

“Hedef Yüzde 100 Bilmeyen Kalmasın” Kampanyasında; Susuz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nce 10 Adet 2. Kademe Seviye Belirleme Sınavı, 1 Adet 2. Kademe Okuma Yazma Kursu ve 19 Adet 1. Kademe okuma yazma kursu açıldı. Açılan bu kurslara 118 bayan, 67 erkek kursiyer olmak üzere toplam 185 kursiyer katıldı.

Kurslar sonunda 135 kursiyer belge almaya hak kazandı.

I. Kademe okuma yazma kursuna katılan, düzenli ve sürekli devam ederek belge almaya hak kazanan 73 bayan kursiyere belgeleri ile birlikte 73 Adet altın hediye edildi.

Susuz Kaymakamı Murat Kütük’ün hayırseverlerden temin ettiği altınlar, Susuz Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen törenle hak sahiplerine verildi.

Törende bir de sürpriz vardı. Belge alan kursiyerler arasında yapılan çekilişle belirlenen Nadiye Naki’ye de 1 adet Çamaşır Makinesi hediye edildi.

Düzenlenen törende bağlama gurubu solo türküler söyledi ve Kafkas Halk Oyunları Ekibi gösterisini sundu.

Beğeniyle izlenen gösteriler izleyenlerden bolca alkış aldı.

İlgili Haber..

Kadın Eğitim Kültür ve Dayanışma Merkezi açıldı

Kars’ın Susuz İlçesi’nde SODES kapsamında uygulanan ‘Görün Biz de Varız’ projesi faaliyetlerinden biri olan Kadın Merkezi törenle açıldı.

Susuz, Cilavuz Kalkınma Derneği’nin (CİLAVUZ-DER) SODES kapsamında uyguladığı “Görün Biz De Varız’ projesi özellikle köyden ilçeye günü birlik gelen kadınların, genç kızların, çocukların günlük temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere; Çocuk Oyun Odası, Çocuk Uyku ve bakım Odası, Spor odası ve Oturma odası ile uygun ortamı olmayan veya annesi çalışan öğrencilerin kullanacağı Etüt odasını içinde barındıran Kadın Merkezi’nde internete erişim de mümkün.

Merkezde projeden 1 bayan, 1 erkek personelin istihdam edildiğini söyleyen Susuz Kaymakamı Murat Kütük, “Burası sizin eviniz, biz şu anda sizin misafiriniziz, evinize sahip çıkın, sürekli kullanın. Açık lise Açık İlköğretim okullarına çocuklarınızın kayıtlarını yaptırın. Burada internette var, buradan takip edersiniz, geçen dönem kayıt ücretlerini biz karşıladık. Bu dönem de karşılarız.” dedi.

Açılışa katılan bayanlar; gördükleri karşısında sevinç ve heyecanlarını saklamayıp, zaman zaman alkışladılar. Kendilerine ikram edilen ev yapımı yiyecekleri yerken sohbet ettiler. Bayanlar sohbetlerinde, “Burayı yapandan, yaptırandan Allah razı olsun, Doktora, bankaya geldiğimizde küçük çocuğumuzu da yanımızda getirmek zorunda kalıyoruz, çocuk acıktığında, uykusu geldiğinde dükkan köşelerinde, kahve köşelerinde rezil oluyorduk. Çok iyi olmuş, çocuğumuzu uyutabilecek yerimiz oldu. Geçen gün dolu yağdığında burasını bilmiyorduk, bilseydik başımıza dolu yağa yağa eve gitmezdik. Burada kendi yaptığımız şeyleri satabilir miyiz? Çok iyi olur” şeklinde duygu ve düşüncelerini ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.