1. HABERLER

  2. Ermeni Güzeli, Turizm Güzeli SEÇİLDİ
Süper Lig'in Şampiyonu Bursaspor..

Süper Lig'in Şampiyonu Bursaspor..

Beşiktaş'ı 2-1 yenen Bursaspor tarihinde ilk kez şampiyonluğa uzandı.

A+A-
Beşiktaş'ı 2-1 yenen Bursaspor tarihinde ilk kez şampiyonluğa uzandı.
Bursa'ya gelirken güzel bir maç izlemek niyetindeydim. Timsahların ikinci olan oyuncularını bağırlarına basacağını görmek güzel olacaktı. Hatta iki kuple alkış fiili olarak ben de patlatacaktım. Anladığınız üzere Bursaspor'un şampiyon olacağını düşünmüyordum. Mucizenin de mucizesi bir şampiyonluk bu. Çok şey yazmak istememe rağmen hem Bursaspor'u hem Fenerbahçe'yi kutlayarak kısa kesiyorum. Şampiyon zaferini, ikinci acısını yaşasın.
9. dakikada Kadıköy'den gelen sahte gol haberi Bursa'yı karıştırdı. Atatürk Stadı'nı bilenler için söylüyorum basın tribünüyle taraftarlar sanki bir aradadır. "Gol mü?" soruları arasında haberin fevkaledenin 'feyk'inde olduğu ortaya çıktı. Bir dönem bizimle idmanlara çıkan NTV Spor'dan Onur Erdem'in kulağına eğildim "Adettendir böyle kandırmaca muhabbetlerinde diğer rakip atar" dedim. Güiza da haksız çıkarmadı beni! Gecenin esprisini yine bir NTV'ci Irmak Kazuk yaptı: "Malaga atmış Real'e, acaba ona mı sevindiler?"
Bursa'da herşey diğer maça endeksli olduğu için futbolcular sürekli "kaç kaç" modundaydı. Bizlerin de modu farklı değildi. Bir pozisyonda Bekir Ozan Has'la göz göze geldiğimi sanıp elimle '1-0' yapacaktım neredeyse!!! Sonra Kadıköy'den taze haber geldi. Beşiktaş'ın cılız atakları bile yürekleri ağızlara getirirken unutulan Timsahların gole ihtiyacı olduğuydu. Bu durumu hatırlayan Batalla oldu. 32'de Beşiktaş defansının hatasından yararlanan Sercan Yıldırım topu içerideki Arjantinli arkadaşına verdi. Batalla takımını yeniden liderliğe taşıdı: 1-0. Devre bitmeye yakın, eski bir Beşiktaşlı neredeyse Ümraniye'den kovalanarak Kartal kariyeri biten Ali Tandoğan sağdan kesti. Sercan'dan önce araya giren İbrahim Toraman kendi kalesini vurdu: 2-0.
İkinci yarının oynanması lüzumsuzdu. Skorbordu Kadıköy'e bağlayıp hep beraber Fenerbahçe- Trabzonspor'u izlesek daha güzel olurdu! Beşiktaşlı futolcular da erkenden eve döner tatile çıkarlardı. 52. dakika için sözümü geri almam gerekebilir. Sercan iki Beşiktaşlı'nın önünden geçirdiği kesme ortasıyla topu Batalla'nın kafasına koydu. Arjantinli uçarak vurdu top dışarı çıktı. Bu dakikadan sonra radyodan diğer maçı dinleyenlerin surat ifadelerine odaklandığımdan maçı izlemedim itiraf ediyorum. 'Eyvah sesiyle sahaya' döndüğümde Necip şık çalımlarla içeri girdi sert ortasını Uğur İnceman tamamladı: 2-1. Bu gol tarihin akışını değiştirmezken futbolumuzun 'Beşinci Büyük'ü oldu.
Şike notu: Devlet bakanları, başkanlar, spor yorumcuları 'Fener kaleci satın alıyor' imalarından (çok sevdikleri tabirle, delikanlı gibi değil üstü kapalı nedense) biraz utanın. Bir deli hatta zır deli çıksa "Toraman maçı satmış. Bursa'nın şampiyonluğu temiz değil" dese ne cevap vereceksiniz? Biraz düşün yakamızdan. Başkalarının onurunu, gururunu kırmayın...
Dedikodu notu: Alize restorantta Sercan Yıldırım'ın babasının yakın bir dostu telefondaki arkadaşına "Sercan'ı n.. alırsınız. Satarlarsa babasını da mahalleden atarız!" diye bir demeç verdi.
Sevmiyorum notu: Şu Kurtlar Vadisi müziğini sevmiyorum. Müziğin bitmesine yakın açık tribünün üstünün karışması tesadüf mü?
Pankart notu: Bursaspor'un 'sosyal güvenlik haftası / 10-16 Mayıs' pankartını anlayamadım. "Üç-dört saatiniz kaldı gidin kutlayın" mı demek istediler acaba?
MAÇTAN NOTLAR
* Maçtan sonra sıcağı sıcağına açıklama yapan Şampiyon Bursaspor'un teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, şampiyonluğu hak ettriklerini söylerken, "Bu mutluluk bütün camiaya, bütün Türkiye'ye hayırlı olsun. Bu şampiyonluk bütün Bursa'nındır. Onlar sayesinde kazandık. Geriye düştüğümüzde bile Fenerbahçe'nin puan kaybedeceğine inanıyorduk. İnancımızı hiç kaybetmedik" dedi. Ozan İpek ise "Annem ve arkadaşlarım Fenerbahçe'nin puan kaybettiğini rüyalarında görmüşlerdi. Bana da bunu aktardılar. Kazandıktan sonra diğer maçı beklemek çok zordu. Adeta zaman geçmedi" ifadelerini kullandı. * Bursaspor'un şampiyonluk yarışındaki son maçına Yeşil-Beyazlıların kardeş kulübü Ankaragücü'nün bir grup tarafından da destek geldi. Sarı-Lacivertli taraftarlar, maçın yapılacağı Atatürk Stadı çevresindeki Kültür Park’ta toplandı. Bursaspor’un Beşiktaş karşısında galip geleceği ve ardından şampiyonluğu kutlayacağına inandıklarını ifade eden bir taraftar, "23 kişi otobüs tutup geldik. Bizimle birlikte birkaç otobüs daha geldi" dedi.
* Beşiktaş karşısına çıkarken ligde Fenerbahçe’nin bir puan gerisinde ikinci sırada bulunan Bursaspor'a taraftarında da tam destek geldi. Yeşil-beyazlı forma ve bayraklarla maçtan saatler önce Heykel, Altıparmak ve Kültürpark gibi kentin merkezi yerlerinde toplanan kadınlı-erkekli taraftarlar, yaya olarak Bursa Atatürk Stadı’na geldi. Taraftarlar, maç başlamadan önce kendilerinin bestelediği 'Şampiyonlar Ligi' tezahüratını söyledi.
* Bursa Atatürk Stadı, taraftarlarca bir gün önce yeşil-beyazlı kurdele, balon ve bayraklarla süslenirken, sabah etkili olan lodosun 10 metreye 6 metre ebatlarında olan bir pankartı yırtması, moralleri biraz bozdu. Bursaspor tarafından yaptırılan üzerinde yeşil-beyazlı kulübün logosunun bulunduğu pankart, orta yuvarlağa serildi. Pankart, tribünler tarafından uzun süre alkışlandı.
* 'Teksas' taraftar grubunun bulunduğu kapalı kale arkası tribününde açılan dört pankart, tüm taraftarlarca uzun süre alkışlandı. 'Öyle mutluyuz ki bu sene şampiyonluğun canı cehenneme', Ertuğrul Sağlam’ın at üzerinde Fatih Sultan Mehmet, Bursasporlu futbolcuların da yeniçeri olarak resmedildiği 'Bekle bizi Avrupa, helal olsun çocuklar', 'Seni şampiyon olasın diye sevmedim' ve 'Şampiyonluk güzel ve masum demek; tıpkı annem gibi' yazılı pankartlar büyük alkış aldı.
* Maraton tribünde de sarı-kırmızı, sarı-lacivert, siyah-beyaz ve bordo-mavi renklerde, 'Kupalara tapsaydık Bursasporlu olmazdık', Bursa’daki tüm ilçelerin isminin yazılı olduğu, sonunda da 'Şükranlarımızı borç biliyoruz' yazılı pankart da yer aldı.
* Maç öncesi kapalı kale arkası tribünde dev boyutlarda Bursaspor bayrağı asılırken, açık kale arkası bölümde, iki aydınlatma direğine de Bursaspor bayrağı asıldığı gözlendi.
* Isınmak için sahaya 'Gözlerimizi koruyalım. Göz Vakfı' yazılı pankartla çıkan Bursasporlu futbolcuları taraftarlar, 'Şampiyon' tezahüratlarıyla karşıladı. Taraftarlar, tüm futbolcuları tribünlere çağırıp 'yumruk şov' yaptırırken, en büyük ilgiyi kaptan Ömer Erdoğan gördü. Sezon başında Beşiktaş’tan transfer edilen Ali Tandoğan da taraftardan büyük alkış aldı.
* Kaleci Ivankov da taraftarların yoğun istediği üzerine sahanın ortasına giderek, '3’lü' çektirdi.
* Bursa'ya ligde üçüncü sıraya yükselebilme umuduyla gelen Beşiktaş stada adeta güvenlik çemberi altında getirildi. Maç için Bursa’ya tam kadro gelen Siyah-Beyazlı yöneticiler de stada futbol takımıyla aynı anda geldi. Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve diğer yöneticiler, karşılaşmayı şeref tribününden izlediler.
* Beşiktaşlı futbolcuların saha zeminini kontrol için tünelde görünmeleriyle statta büyük bir uğultu koptu. Siyah-beyazlı futbolcuları ıslıkla protesto eden Bursaspor taraftarlar, son yıllardaki her Beşiktaş maçında olduğu gibi 'tekbir' getirmeyi de ihmal etmedi.
* Bursasporlu taraftarlar, 'Cehenneme hoş geldin Beşiktaş' tezahüratı yaptı. Zaman zaman bazı grupların küfürlü tezahüratları, diğer tribünlerce ıslıklarla protesto edildi. Bu sırada tribünlerden 'Teslim ol İstanbul' tezahüratları yükseldi.
* Bursaspor-Beşiktaş karşılaşması için Bursa Emniyet Müdürlüğü adeta alarma geçti. Zorlu karşılaşma için stat içi ve çevresinde bini çevik kuvvet olmak üzere, 2 bin polis ve 500 kadar da özel güvenlik elemanı görev aldı.
* Ertuğrul Sağlam, seremoni öncesi Beşiktaş’ın bulunduğu yedek kulübesine giderek, Mustafa Denizli’ye başarılar diledi. Başta kaleci Rüştü olmak üzere Beşiktaşlı futbolcular da Ertuğrul Sağlam ile maç öncesi hasret giderdi.
* Beşiktaş Bursa’daki zorlu karşılaşmaya 10 önemli futbolcusundan yoksun çıktı. Bursa’ya 16 futbolcuyla gelen Beşiktaş’ta Teknik Direktör Mustafa Denizli, genç Necip Uysal’a ilk 11’de şans verdi. Bursaspor da bu karşılaşmaya kart cezalısı Volkan Şen ile sezon başında Beşiktaş’tan kiralanan Zapotocny, sakat Hüseyin Çimşir ve Kirita da 18 kişilik kadroda yer almadı.

FENERBAHÇE'DE HÜSRAN
Fenerbahçe'nin Trabzonspor ile oynadığı karşılaşmanın son dakikalarında yapılan "Şampiyon Fenerbahçe" anonsu kriz yarattı. Protokol tribinüne taşlar ve şişeler atıldı. Çok sayıda kişi yaralandı. Canlı yayın araçları saldırıya uğradı
 
Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe'nin Trabzonspor ile 1-1 berabere kalarak şampiyonluğu kaybettiği maçın son dakikalarında Bursaspor-Beşiktaş maçının 2-2 tamamlandığı yönünde anons yapıldı. Bunun üzerine Sarı-Lacivertli futbolcular ve taraftarlar şampiyonluk havasına girdi. Fenerbahçeli futbolcular, bunun üzerine oyunu yavaşlatmak ve zaman geçirmek için geri pas yaptı. Maçın bitiş düdüğünün ardından da birçok taraftar sahaya girerek, şampiyonluk coşkusu yaşamaya başladı. Ancak bir süre sonra yanlış bilgi verildiği ve Bursaspor'un Beşiktaş'ı 2-1 yendiği yönünde yeni bir anons yapıldı. Bu anons üzerine taraftarlar ve futbolcuların sevinci şoka dönüştü.  Sarı lacivertli taraftarlar daha sonra yönetimi istifaya davet etti ve tribünlerdeki bayrakları ve pankartları yaktı. Sarı-lacivertli taraftarlar, tribünlerdeki koltukları da kırarak sahaya fırlattı. Ayrıca bazı taraftarlar koltukları ateşe verdi.
STAT DIŞI DA KARIŞTI
Maç sonrasında stat çevresinmde de olaylar çıktı. Fenerbahçeli taraftarlar ve polis arasında gerin anlar yaşandı. Taraftarlar polise taş atarken polis de sarı-lacivertli futbolseverlere tazikli su ile karşılık verdi. Yaşanan olaylarda bazı Fenerbahçe taraftarları yaralandı. Yaralıları götürecek ambulans saldırıya uğradı. Doktor ve hemşireler kaçtı. Yaralalılar uzun süre hasteneye götürelemedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.