1. HABERLER

  2. SODES Aileleri Çanakkale'ye YOLLADI
SODES Aileleri Çanakkaleye YOLLADI

SODES Aileleri Çanakkale'ye YOLLADI

SODES Projesi kapsamında 90 şehit ve gazi ailesi Kars'tan Çanakkale'ye uğurlandı.

A+A-

Kars'ta 90 şehit ve gazi ailesi törenle Çanakkale'ye uğurlandı.

SODES Projesi kapsamında 90 şehit ve gazi ailesi Kars Valiliği önünde düzenlenen törenle Çanakkale'ye uğurlandı.

Kars Valisi Ahmet Kara, törende yaptığı konuşmada, Çanakkale'nin bu memlekette 250 bin şehidin verildiği ama vatanın da kurtarıldığı ilk ve en büyük mücadele olduğunu belirterek, "57. Alayı mutlaka ziyaret edin. 57. Alay komutanı, Mustafa Kemal'in sınıf arkadaşı ama Mustafa Kemal'in bu harbin geleceğine ve bu harpte galibiyete inanmış bir kişi olduğunu görünce Mustafa Kemal'in emrine giriyor. Diyor ki, 'Ben bundan sonra senin emrindeyim.' Böylece emrine giriyor ve 57. Alay tümüyle şehit oluyor. Orada 57. Alayın sadece mezarlarını göreceksiniz. Ama 57. alay bu memleketin kurtuluşuna Çanakkale'nin geçilmemesine sebep olan alaydır" dedi.

"Ecdadın bize bu toprakları kolaylıkla bırakmadığını gençlerimize, çocuklarımıza anlatın' diyen Vali Kara, "Onlar şu anda cennetin en yüksek en yüce mevkiindeler. Orada olan bitenleri sizlere anlatan mihmanlar olacaktır. Deniz müzesini mutlaka gezin. Orada bir subay ve astsubay size deniz müzesini anlatacaktır. Çanakkale'den dolu dolu olarak dönün" diye konuştu.

Kars Muharip Gaziler Dernek Başkanı Yüksel Öztürk de, hazırladıkları projelerden memnuniyetlerini dile getirerek, "O projemiz de sizlerin sayesinde kabul edildi, bu projemiz de. Şehit ve gazilerimizin 25 çocuğuna 70 lira burs vermek. Daha sonra 18 Mart'ta Çanakkale şehitliğini ziyaret etmek. Daha sonra döndüğümüzde de Sarıkamış'a gideceğiz. Sarıkamış'ta da şehitliğimizi ziyaret edeceğiz. Başarılı olan gazi ve şehit çocuklarımızın 20 tanesini Karadeniz'e götürüp gezdireceğiz. Projemizin akışı bu şekildedir" şeklinde konuştu.

Törenden sonra şehit ve gazi aileleri dualarla Çanakkale'ye uğurlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.