1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Kılıçdaroğlu, 'Okulları Açın, Gerisini Bize Bırakın'
Sizi Kandırmak İSTİYorLAR

Sizi Kandırmak İSTİYorLAR

Başbakan Erdoğan, her türlü engellemeye rağmen Demokratik Açılım sürecinin devam edeceğini açıkladı. Erdoğan Birileri bölgede yoksulluk bitmesin, kan durmasın istiyor. Çünkü sizi kandırmak istiy&#

A+A-
Başbakan Erdoğan, her türlü engellemeye rağmen Demokratik Açılım sürecinin devam edeceğini açıkladı. Erdoğan Birileri bölgede yoksulluk bitmesin, kan durmasın istiyor. Çünkü sizi kandırmak istiyorlar dedi.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde bir konuşma yaptı.
 
8 yıl önce Batman'a geldiklerinde, o dönem kendilerinden ''olağanüstü hal uygulamasının'' kaldırılması ile ''Çekiç Güç''ün gönderilmesinin istendiğini ve bu iki talebi yerine getirdiklerini anlatan Erdoğan, şöyle konuştu:
 
Biz devletin televizyonunda Kürtçe yayın yapmaktan korkanlara karşı gelip, devletin bir kanalını 24 saat Kürtçe yayın yapar hale getirdik mi? Bunu bizim iktidarımız yaptı. Gerekli olduğu için yaptık. Vatandaşımın ana dili ile kendine hitap edilsin diye yaptık. Cezaevlerinde rahatlıkla ana dille konuşulmuyordu ama bakın şimdi konuşulabiliyor. Gelirken bir pankart gördüm; üzerinde bir Kürtçe cümle; 'Milli iradeye yasak konulamaz veya milli irade yargılanamaz' diye. Doğru milli irade yargılanamaz ama milli iradeyle gelenler eğer Anayasa'ya uygun hareket etmiyorsa yargılanır. Burayı birbirinden iyi ayırt etmemiz lazım.”
 
Başbakan Erdoğan, geçen gün bir milletvekilinin ''PKK da, güvenlik güçleri de silah bıraksın'' dediğini ifade ederek, şunları söyledi:
 
''Bunu diyen bir milletvekili, bunun mantıklı bir izahı olur mu? Terör örgütü tabii ki silah bırakacak ama silah güvenlik gücünün bir enstrümanıdır, onun tamamlayıcı bir unsurudur. Güvenlik gücü silahıyla dolaşır. Ne için? Mal güvenliğini, can güvenliğini sağlamak için, keyfi olarak değil. Bunu söyleyen de maalesef anamuhalefet partisinin bir milletvekili. Biz doğruya talibiz. Kardeşliğimiz, birliğimiz, bütünlüğümüz için ne gerekiyorsa, hangi adımın atılması gerekiyorsa onları attık ve atmaya devam ediyoruz. Kimin samimi olduğuna, kimin rant peşinde koştuğuna, çıkar peşinde koştuğuna dikkat edin. Burada birileri yoksulluk sona ermesin istiyor. Çünkü yoksulluk sona ererse yoksulları istismar edemeyeceklerini biliyorlar. Burada birileri yasaklar sona ermesin istiyor, çünkü yasaklar sona ererse benim buradaki kardeşimi istismar edemeyeceklerini biliyorlar. Burada birileri istikrar olmasın, huzur olmasın istiyor. Çünkü istikrar olursa, güven olursa, huzur olursa burayı bu bölgeyi daha fazla istismar edemeyeceklerini biliyorlar. Birileri, açık söylüyorum burada kan durmasın, gözyaşı durmasın istiyor. Çünkü kan akmazsa, gözyaşı dökülmezse hiç kimseyi kandıramayacaklarını, istismar edemeyeceklerini biliyorlar. Ama biz; 'yeter artık, demokrasi kazansın' diyoruz. 'İnsanlık kazansın, kardeşlik kazansın' diyoruz. Biz; 'Yeter artık, silah tüccarları kazanmasın, artık gençler kazansın, ülke kazansın, Batman kazansın' diyoruz.
 
Benim Kürt kökenli vatandaşlarımın duygularını istismar edenler geçtiğimiz dönemde çok büyük bir samimiyet testinden geçti. Yıllarca parti kapatmalarından şikayet ettiler, yıllarca ve partileri kapatıldığı için mağdur görüntüsü çizdiler ama gelin görün ki, 'parti kapatmaların önüne geçelim' dediğimizde kendi arkadaşlarına baskı uygulayıp Meclis'te sandık başına göndermediler. Benim buradaki kardeşlerime baskı uygulayıp sandıklara göndermediler 12 Eylülde... Hani özgürlükçüydünüz, hani demokrattınız, hani siz evrensel hukuk normlarını istiyordunuz? 12 Eylülde kimin ne istediği ortaya çıktı. 12 Eylülde kimin samimi olduğu, kimin istismar peşinde olduğu ortaya çıktı. 12 Eylülde 'hayır' cephesiyle işbirliği yaptılar, çetelerin değirmenine su taşıdılar, 'Ergenekon'un değirmenine su taşıdılar. Yıllarca şikayet ettikleri meselelerin ortadan kalkmasını istemediler. İşte benim Güneydoğulu vatandaşım bunu görsün. Kimin samimi, kimin istismarcı olduğunu iyi anlasın. Kimin aslında çözüm istediğini, kimin de ülkenin hassasiyetlerini kaşıyarak, tahrik siyasetiyle ayakta kalmaya çalıştığını, benim milletim görsün.''
 
Erdoğan, 3 semavi dinde insanın hayatının kutsal olduğunu belirterek, ''İnsan yeryüzündeki varlıkların en şereflisidir. Kim ki bir cana kıyarsa; bilsin ki, bütün alemin canına kıymış gibidir. İslam kelimesiyle, Müslüman kelimesiyle terör kelimesini, cinayeti, saldırıyı, katli ve bunları yan yana kullananlar, bizzat Müslümanlara büyük haksızlık yapmış olurlar'' dedi.
 
Anlamı barış olan İslam'ın teröre müsaade etmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: ''Bu İslam dinine büyük saygısızlıktır. Dolayısıyla Müslümanlar hiçbir zaman, ne olursa olsun cana kastedemezler. Eğer kastediyorsa ona bizim Müslüman dememiz mümkün değildir. Bu kadar açık konuşuyorum. Bu din yaşatmak için gelmiştir. Hiç kimse kendi şahsi hırslarını, kendi şahsi düşüncelerini bu dine alet etme hakkına sahip değildir. Hiç kimse İslam ile öldürmeyi yan yana gösterme cüretine sahip olamaz. Şu anda dünyada bazı art niyetli kampanyalarla İslam ve Müslümanlar, terörle, cinayetle özdeş hale getirilmek isteniyor. Bazıları da ne yazık ki, bu kara kampanyaya alet oluyorlar. Bizim buna müsaade etmemiz mümkün değil. Afganistan'da, Mısır'da diğer farklı ülkelerde, ne yazık ki, zaman zaman Türkiye'de de buna şahit oluyoruz. Tekrar ediyorum, İslam yaşatmak için gelmiştir. Bunun tersini iddia edenlere karşı tüm milletimin uyanık olması gerekir. Bunu sizlerden özellikle rica ediyorum. Ülkenin birliğine, huzuruna, kardeşliğine kastedenlere karşı herkesin uyanık olmasını istiyorum. İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy gayet güzel söylüyor: Girmeden bir millete tefrika düşman giremez, toplu atarsa yürekler onu top sindiremez.''
 
Erdoğan, kardeşliği bozmaya, tahrip etmeye çalışanlara izin vermeyeceklerini belirterek, şunları söyledi:
 
''Büyümemizi, kalkınmamızı, huzura, refaha erişmemizi istemeyenlere karşı yine tek yürek olacağız. Bugüne kadar her oyunu birlikte bozduk, yine birlikte bozacağız. Siz omuz verdiğiniz sürece biz Türkiye'yi büyütmeye devam edeceğiz. Siz omuz verdiğiniz müddetçe biz kardeşliği yüceltmeye devam edeceğiz. Siz omuz verdiğiniz müddetçe biz çetelere, mafyaya, hukuksuzluğu karşı mücadeleye devam edeceğiz. Aynı şekilde başlattığımız milli birlik ve kardeşlik projesini, geri adım atmadan, tahriklere boyun eğmeden, çetelerin tuzağına düşmeden, kararlılıkla sürdüreceğiz. Sizin desteğiniz, sizin hayır duanız arkamızda oldukça biz Batman'ı geleceğe, aydınlığa taşımak mücadelesinden asla vazgeçmeyeceğiz.''
 
Başbakan Erdoğan, toplu açılışların ardından bir gazetecinin; ''Vatandaşların Başbakanı karşılamaması için tehdit mi var'' sorusu üzerine, 12 Eylülde de halkın üzerinde ciddi baskıların ve tehditlerin olduğunu tespit ettiklerini belirterek, ''Buraya gelinceye kadar da halkın katılmamaları konusunda tehditler, broşür dağıtmalar ve sonra baskılar oldu. Yoğun propagandalar oldu. Ama tüm bu propagandalar ve tehditlere rağmen Batman halkı burada tavrını en güzel şekilde ortaya koydu. Demek ki, bir de bunlar olmazsa daha farklı bir kalabalık olabilirdi'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.