1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Sırrı Sakık'ın Oğlu Hayatını KAYBETTİ
Sırrı Sakıkın Oğlu Hayatını KAYBETTİ

Sırrı Sakık'ın Oğlu Hayatını KAYBETTİ

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu intihar etti.

A+A-

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu 25 yaşındaki Sidar Sakık, bu sabaha karşı evlerinin balkonundan düşüp hayatını kaybetti. BDP'den yapılan açıklamada ise Sidar Sakık'ın intihar ettiği belirtildi.

Ankara Dikmen'de oturdukları apartmanın dördüncü katındaki balkondan düşen BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu 25 yaşındaki Sidar Sakık, babası ve aile fertleri tarafından saat 04.15'te Özel Ankara Güven Hastanesi'ne getirildi.

Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Sidar Sakık kurtarılamadı.

YÜKSEKTEN DÜŞMEYE BAĞLI
Ankara Özel Güven Hastanesi Başhekimi Tevfik Ali Küçükbaş, gazetecilerin soruları üzerine Sidar Sakık'ın hastaneye getirildiğinde, solunum ve kalbin durmuş olduğunun saptandığını, buna karşın tüm iknalarla müdahale edildiğini ancak yaşatılamadığını söyledi.

Başhekim Küçükbaş, Sidar Sakık'ın 'yüksekten düşmeye bağlı kafa ve genel vücut travması' nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Savcılık ölümü şüpheli görerek soruşturma başlatırken, Sidar Sakık'ın kesin ölüm nedeni Adli Tıp incelemesi sonucunda belli olacak.

BDP'nin yaptığı açıklamada, Sidar Sakık'ın içine girdiği bunalım nedeniyle balkondan atladığını belirtilerek, "Muş Milletvekilimiz Sayın Sırrı Sakık’ın oğlu, Sidar Sakık içine girdiği bir bunalım neticesinde bu sabah babasıyla birlikte yaşadığı evin balkonundan atlayarak yaşamını yitirmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

SİDAR SAKIK TOPRAĞA VERİLDİ

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu Sidar Sakık'ın cenazesi Ankara'da Yıldız Orta Cami’sinde kılınan cenaze namazının ardından Gölbaşı mezarlığında toprağa verildi.

Dün sabah saatlerinde 5. kattan atlayarak yaşamına son veren BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu Sidar Sakık Yıldız Orta Cami’sinde kılınan cenaze namazının ardından Gölbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Defin öncesi Güven Hastahanesi morgundan alınan Sakık için Yıldız Orta Cami’inde cenaze töreni düzenlendi.

Törene, Sakık ailesinin dışında BDP Eşbaşkanları, Selahattin Demirtaş ve Gülten Kışanak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Mardin Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk ve çok sayıda BDP'li vekilin yanısıra, çok sayıda, sivil toplumu kuruluşu temsilcisi, BDP’liler, sanatçılar ve yazarlar katıldı.

Düzenlenen törende Kürtçe ağıtlar yakılırken, baba Sakık ise gözyaşlarına hakim olamadı. Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından oğluyla son kez vedalaşan Sakık, Sidar Sakık’ın tabutunu cenaze aracına kadar taşıdı. Cenaze törenin ardından Yıldız Orta Cami'den alınan Sakık'ın naaşı gözyaşları arasında Gölbaşı Mezarlığı'nda defnedildi.

Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yazar Yaşar Kemal, Türk Eğitim Vakfı ve birçok kişi çelenk gönderdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.