1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Serj Sarkisyan Türkiye'ye GELECEK
Serj Sarkisyan Türkiyeye GELECEK

Serj Sarkisyan Türkiye'ye GELECEK

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan Türkiye'ye gelse bile Türk yetkililerle görüşmeyecek.

A+A-

"Sarkisyan Türkiye'ye gelse bile Türk yetkililerle görüşmeyecek"

9-13 Mayıs tarihlerinde İstanbul’de yapılacak 4. Birleşmiş Milletler (BM) En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı’na Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın da davet edildiğini bildirdi. Ancak Sarkisyan’ın temsilcisi, Ermeni liderin toplantıya katılsa bile hiçbir Türk liderle görüşmeyeceğini açıkladı.

News.am ajansının haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Armen Arzumanyan, Sarkisyan’ın İstanbul’daki toplantıya katılıp katılmama konusunda henüz karar vermediğini söyledi. Sözcü, konuyla ilgili olarak BM yetkilileriyle görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

Arzumanyan, Sarkisyan’ın İstanbul’a gelmesi halinde bile hiçbir Türk yetkiliyle görüşmesinin söz konusu olmadığını belirterek, “Türk yetkililerle yakın gelecekte ikili bir görüşme planı bulunmamaktadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, yaklaşık 50 ülke liderinin ağırlanacağı toplantıya İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile Libya lideri Kaddafi’yi de davet etmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.