1. HABERLER

  2. Yıldız Teknik'te 'BASKI'ya Protesto
Sarıkamış Iğdır Valisini AĞIRLADI

Sarıkamış Iğdır Valisini AĞIRLADI

Hafta sonu tatilini geçirmek için Sarıkamış'a gelen Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı da kayak keyfini gönlünce çıkaran arasında yer aldı.

A+A-
Kars’ın Sarıkamış ilçesi Bayraktepe Kayak Merkezi yaşanan lodos ve kar erimelerine karşın kayakseverlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta sonu tatilini geçirmek için Sarıkamış'a gelen Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı da kayak keyfini gönlünce çıkaran arasında yer aldı. 

Bu hafta da yine Iğdır’dan bir çok kişinin Bayraktepe’ye gelmesi bekleniyor. Kayakla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Karahisarlı, “4 yıldan beridir Iğdır’da görev yapıyorum. Kars, Iğdır, Ağrı ve Ardahan illeri Serhat Kalkınma Ajansına bağlı illeriz. Bizde inşallah Iğdır ilimizde bir kayak merkezi yapacağız. Bizim ülkemizde turizm açısından en önemli Ağrı Dağımız var. Bizde Ağrı Dağının turizme açılmasını istiyoruz. Kayak tesisleri, turistlik tesislerin ve bu teleferik gibi bu tesislerin yapılmasını istiyoruz. Bildiğiniz gibi bu dört ülkeyi görüyor. Türkiye, Ermenistan, Nahcivan ve İran. Bizde ilimizden çocuklarımızdan gençlerimizden kayak takımları oluşturup kulüpler kuruyor ve bunları zaman, zaman Sarıkamış’a, Erzurum’a kayak yapmaları için gönderiyoruz. Orada gezmeleri ve hayatı sevmeleri için gönderiyoruz. Bu böyle bir gezip inceleme faaliyetlerimizden birisi için geldim buraya. Şu anda Mart ayının ortalarındayız. Halen kayak kayabiliyoruz. Bu bizi mutlu ediyor” dedi.

Özellikle de son 3 gündür şiddetli soğuk kar erimesinin önüne geçince Bayraktepe de kar kalınlığı 160 santimde kaldı. “Havalar soğumasaydı kayak merkezinde de karlar erirdi” diyen kayakseverler Sarıkamış’ta kaymaktan büyük zevk aldıklarını ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.