1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Selçuk’a Wi-fi Ağı Müjdesi
Resimleri Uzman Çavuşlar ÇEKMİŞ

Resimleri Uzman Çavuşlar ÇEKMİŞ

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine 11 Eylül günü çıkan çatışmada hayatını kaybeden PKK'lilerin fotoğraflarını uzman çavuşların çekip paylaştıkları iddia edildi.

A+A-

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine 11 Eylül günü çıkan çatışmada hayatını kaybeden PKK'lilerin fotoğraflarını uzman çavuşların çekip paylaştıkları iddia edildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 11 Eylül 2011 günü yaşanan çatışmada hayatını kaybeden 2 PKK'linin internet sitelerinde yayınlanan fotoğraflarıyla ilgili birçok sivil toplum örgütü tepki göstermişti. Fotoğraflarla ilgili Hakkari Valisi Muammer Türker de , "O fotoğraf Şemdinli baskınına katılan PKK'lilerin fotoğrafıdır. Bu doğru. Ama eziyet etmek için değil altlarında bomba olabileceği kuşkusuyla, kontrol amaçlı ayaklarına ip takılmıştır"demişti.

FACEBOOK'TA VE İNTERNETTE NE AMAÇLA PAYLAŞILDI?

Tartışma yaratan fotoğraflarla ilgili bir iddia da Yüksekova Haber okurlarından geldi. Yaşanan çatışmanın ertesi günü Şemdinli'de görevli uzman çavuşların yaşamını yitiren PKK'lilerin cesetlerini cep telefonlarıyla çektikleri ve Facebook profillerinde paylaştıkları iddia edildi. Fotoğraflara tepkilerin artması ile uzman çavuşların bu fotoğrafları profillerinden sildikleri bildirildi. İddiayı kuvvetli kılan ise, cesetler İlçe Jandarma'nın önünden kaldırılana dek hiçbir sivilin İlçe Jandamra Komutanlığı yakınlarına alınmayışı olarak ifade ediliyor.

'FOTOĞRAFLARI UZMAN ÇAVUŞLAR PAYLAŞTI'

Aşağıda yer verdiğimiz fotoğrafı da Şemdinli'de görevli M. D. İsimli bir uzman çavuş önce çirkin ifadelerle birlikte profilinde paylaştı. ANF ve Taraf gazetesinde yayınlanan fotoğrafla ilgili tepkiler patlak verince profilden kaldırıldı. Şemdinli İlçe Jandarma Komutanlığı önünde ve PKK'lilerin vuruldukları yerlerde çekilen fotoğrafların da ilçede görevli uzman çavuşlarca çekilip internette paylaşıldığı iddia edildi. Bazı okurlarımız ise daha önce değişik fotoğrafların da paylaşıldığını ancak tepkiler nedeniyle o ayrıntılı fotoğrafların da kaldırıldığını iddia ediyor.

İP KONTROL AMAÇLI, YA FOTOĞRAFLARIN PAYLAŞIMI?

Hakkari Valiliği tarafından söz konusu fotoğrafların, olay günü kimsenin yaklaştırılmadığı bölgede kimler tarafından çekilip internette paylaşıldığı ile ilgili bir soruşturmanın başlatılıp başlatılmadığı ise merak konusu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum