1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hrant'ın Arkadaşları Yeniden Çağlayan'a Çağırıyor
Prof. Dr. Işıkara Hayatını KAYBETTİ !

Prof. Dr. Işıkara Hayatını KAYBETTİ !

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, bir süredir solunum yetmezliği tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

A+A-

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, bir süredir solunum yetmezliği tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Işıkara'nın cenazesi çarşamba günü Boğaziçi Kandili Rasathanesi'nde düzenlenecek törenin ardından defnedilecek.

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, bir süredir solunum yetmezliği tedavisi gördüğü Medical Park Göztepe Hastahane Kompleksi'nde hayatını kaybetti.

Türk Kızılayı Genel Başkan Başdanışmanı olan Işıkara, 16 Kasım 2012 tarihinde solunum yetmezliği nedeniyle tedavi altına alınmıştı. Nefes darlığı, yüksek tansiyona bağlı kalp yetersizliği nedeniyle yoğun bakım servisine kaldırılan Işıkara, 24 Kasım'da sağlık durumunun daha iyi olması üzerine solunum cihazından ayrılarak yoğun bakımdan çıkarılmıştı. Sağlık durumunun daha iyi olduğu ve tedavisinin evinde sürdürüleceğini belirtilen Ahmet Mete Işıkara, dün akşam tekrar yoğun bakıma alındı. Işıkara, bu akşam (21 Ocak) saat 18.50'de hayatını kaybetti.

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara için Boğaziçi Kandili Rasathanesi'nde Çarşamba günü tören düzenlenecek ardından Teşvikiye Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası Feriköy Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacak.

1941 Mersin doğumlu Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara 1985'te girdiği Boğaziçi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırmaları Enstitüsü'nün 1991'de müdürlüğü görevine getirilmişti. Bu görevi yürütürken meydana gelen 1999 Gölcük depremi sırasında ve sonrasında açıklamaları ve deprem bilincinin geliştirilmesi için yaptığı çalışmalarla tanındı. Işıkara 2003 Eylül ayında yasal kuruluşunu tamamlayan Afete Hazırlık ve Deprem Eğitimi Derneği (AHDER) yönetim kurulu başkanıydı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.