1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mhp Yenice İl Genel Meclisi Üyesi Arslan Göreve Başladı
Özköse ve Coşkundan Haber VAR!

Özköse ve Coşkun'dan Haber VAR!

İnsani Yardım Vakfı (İHH) heyeti Suriye'de gözaltında tutulan ve yaklaşık iki aydır haber alınamayan iki gazeteciyle görüştü.

A+A-

İnsani Yardım Vakfı (İHH) heyeti Suriye'de gözaltında tutulan ve yaklaşık iki aydır haber alınamayan iki gazeteciyle görüştü; Özköse ve Coşkun'un sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Suriye'de gözaltına alınan ve 9 Mart 2012 tarihinden beri haber alınamayan gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun'la İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) temsilcileri görüşmeyi başardı; Adem Özköse cumartesi günü (5 Mayıs) ailesiyle telefonda konuştu.

İHH heyetinin girişimleri sonucu 57 gün sonra Özköse ve Coşkun'dan haber alınırken, iki gazetecenin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Özköse ve Coşkun'un video görüntüleri ve fotoğrafları İHH tarafından vakfın Web sitesinde paylaşıldı; videoda ses olmaması dikkat çekti.

Bu arada CNN'in görüştüğü bir Türkiye Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin, gazetecilerin kimin tarafından gözaltında tutulduğuna dair resmi bir bilgi olmadığını belirttiği bildirildi. CNN'in haberinde, İHH yetkililerinin de gazetecilerin kimin elinde olduğu konusunda bir açıklama yapmadığı belirtildi ve İHH sözcüsü Serkan nergis'in şu açıklamasına yer verildi: "Bu çok hassas bir süreç. Şu anda gazetecilerin nerede bulunduğu hakkında ya da süren görüşmelerle ilgili daha fazla bilgi veremeyiz."

23 Nisan'da İHH tarafından yapılan açıklamada, Suriye yönetimine karşı silahlı mücadele veren milislerin elinde bulunan iki İranlının serbest bırakılması için arabulucuk yapıldığı ve İranlıların bırakılmasının özköse ve Coşkun'un serbest bırakılması sonucunu doğurabileceği belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.