1. HABERLER

  2. Öşvank Kilisesi'ne Ziyaretçi AKINI
Öşvank Kilisesi'ne Ziyaretçi AKINI

Öşvank Kilisesi'ne Ziyaretçi AKINI

Erzurum'un Uzundere İlçesi Çamlıyamaç köyünde bulunan Öşvank kilisesi ziyaretçi akınına uğruyor.

A+A-
Erzurum'un Uzundere İlçesi Çamlıyamaç köyünde bulunan Öşvank kilisesi ziyaretçi akınına uğruyor.

Hristiyan Gürcüler tarafından kutsal sayılan Öşvank kilsisesine senede 10 binin üzerinde ziyaretçi geldiği belirtiliyor.
 
Kilisesin hem Uzundereliler tarafından benimsendiğini hem de Gürcilerin kutsal sayıldığını belirten Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, "Kilise hem tarihi özelliği hem de kutsal sayılması sebebiyle her yıl bir çok ziyaretçinin akınına uğruyor. Bu önemli yeri yaşatmak adına restore edilmesi için bir çok yere başvurdum. Şimdi Öşvank kilisesi Türkiye ve Gürcistanın ortak yürüteceği çalışma ile restore edilmeyi bekliyor" diye konuştu.
 
İki renkli taş bezemeleri ve kabartma figürleri ile ünlü olan Öşvank kilisesi, Bergrat Hanedanlığı zamanında 961 yılında yapılmaya başlanmış ve 966 yılında tamamlanmış. Haç kolonun üstünün tamamıyla açık olduğu kilisenin üstündeki payeler üzerine otrtulmuş kubbe iloe görenleri kendine hayran bırakıyor. Özellikle Gürcülerin ziyaretleri sırasında içinde mum yakması yerli turistlerin de ilgisini çekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.