1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Opel’in Satışı Mart Ayının İlk Haftası Olabilir
Muhalif Çeteler ile PYD Arasında SAVAŞ

Muhalif Çeteler ile PYD Arasında SAVAŞ

Suriye'nin Serêkaniyê (Reseleyn) kentinde PYD-YPG ve silahlı çeteler arasındaki çatışmalar devam ediyor.

A+A-

Suriye'nin Serêkaniyê (Reseleyn) kentinde YPG ve silahlı çeteler arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Bir kez daha kente girmeye çalışan silahlı çeteler, YPG karşısında ağır kayıplar verdi. Sınır kapısından ambulanslarla silahlı çetelere mensup en az 4 kişinin cenazeleri Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, 5 cenazenin de YPG'lilerin elinde olduğu bildirildi. Ayrıca şu ana kadar devam eden çatışmalarda 3 aracın da YPG tarafından yakıldığı belirtildi.

Edinilen bilgilere göre; bir türlü ilerleyemeyen silahlı gruplar bu kez Türkiye üzerinden başka bir noktadan Serêkaniyê'ye girmek istedi. Ancak bu grup da YPG'lilerin pususuna düştü. Silahlı grubun kayıpları hakkında net bilgiye ulaşılamadı. Silahlı grupların başarısızlığı üzerine Türkiye askerlerinin de Serêkaniyê'ye top ve havan atışı yaptığı ileri sürüldü. Çatışmaların hala devam ettiği kentte silahlı çeteler tekrar Türkiye sınırına çekilmeye çalışıyor.

Şu ana kadar devam eden çatışmalarda bir YPG üyesinin de yaşamını yitirdiği birisinin de yaralandığı öğrenildi.

İddiaya göre Türk yetkilileri YPG karşısında verdiği kayıplar nedeniyle silahlı çetelere "Size bu kadar destek vermemize rağmen kentin kontrolü hala YPG'nin elinde. Böyle olmaz" şeklinde tehditte bulundu.

Öte yandan Guraba El Şam ve Cebhet El Nasra gibi gruplar içerisinde Kürt olan Partiya Teyar El Musteqbel'e bağlı Şems El Huriye üyeleri de bulunuyor.

YPG Şehid Abid Tugayı Komutanlığı, ellerinde söz konusu çeteler ve Kürt grupların Türkiye ile bağlantılarını gösteren çok sayıda görüntü olduğunu ve bu görüntülerin yarın kamuoyu ile paylaşılacağı duyuruldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.