1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Beyaz Masa Çalışanlarına Eğitim
Mardin Cezaevinde Diyarbakır İSYANI

Mardin Cezaevi'nde Diyarbakır İSYANI

Mardin Cezaevi'nde çocuklar ve siyasi mahpuslar Diyarbakır'da yaşananları protesto etmek için yataklarını ateşe verdi.

A+A-

Mardin Cezaevi’nde çocuklar ve siyasi mahpuslar Diyarbakır’da yaşananları protesto etmek için yataklarını ateşe verdi. Yangının kontrol altına alındığı açıklandı.

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevindeki mahpuslar, dün Diyarbakır'da yapılmak istenen mitinge karşı polis müdahalesini protesto etmek için dört koğuşta isyan başlattı.

Dün gece çocuk koğuşunda yatakların ateşe verilmesiyle başlayan yangın, bu sabah siyasi mahpusların da yataklarını yakmasıyla devam etti.

Dört hükümlü dumandan zehirlenirken, bir tutuklu da hafif yaralandı. Zehirlenen ve yaralananlar Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Mahpus aileleri ise cezaevi önünde toplandı ve görevlilerden bilgi almaya çalışıyor.

Mardin Vali Vekili Müfit Gültekin, Cezaevi Savcısı Zekerya Kabasakal, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Olcay Erdal cezaevi yetkilileri ve mahpuslarla görüştü.

Mardin Vali Vekili Müfit Gültekin, "Yangın kontrol altına alındı. Şu anda bir yaralımız var. Diyarbakır'da dün meydana gelen olayları protesto etmek için yangın çıkarıldığı konusunda bilgiler geldi. Ancak bu bilgiler kesin değil" diye konuştu.
Vekiller cezaevini ziyaret etti

Diyarbakır'dan Mardin'e gelen Mardin milletvekili Ahmet Türk, Erol Dora ve BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan siyasi mahpusları ziyaret etti.

Cezaevi savcısı ve koğuş temsilcileriyle görüştüklerini belirten Türk ve Kaplan, cezaevinde çıkan isyanın siyasi baskıları ve yasaklamaları protesto etmeye yönelik başladığını, mahpusların durumunun iyi olduğunu ve koğuşlara herhangi bir müdahale olmadığını açıkladı. (

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.