1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Digorlu Kore Gazisi Nizamettin Kurtaal Vefat Etti
Mahmut Alınak Öcalanla GÖRÜŞECEK

Mahmut Alınak Öcalan'la GÖRÜŞECEK

Eski parlamenter Mahmut Alınak, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın çatışmasızlık süreci ile ilgili Mart'ta kadar bir gelişme olmazsa çekileceği yönünde kararını açıklamasının ardından Öcalan'ın çekilmemesi

A+A-

Eski parlamenter Mahmut Alınak, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın çatışmasızlık süreci ile ilgili Mart'ta kadar bir gelişme olmazsa çekileceği yönünde kararını açıklamasının ardından Öcalan'ın çekilmemesi için İmralı'ya gidecek.

Gençler Ölmesin Ocaklar Sönmesin Girişimi (GEOS), PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın son görüşmesinde avukatlarına eylemsizliğe yönelik "Mart'a kadar umduğum yönde bir gelişme olmazsa aradan çekileceğim, herkes başının çaresine baksın" diyerek adım atılmaması durumunda "aradan çekileceğini" açıklamasının ardından eski parlamenter ve girişim sözcüsü Mahmut Alınak'ı İmralı'ya gönderme kararı aldı. Alınan kararı yazılı bir açıklama ile duyuran girişim, açıklamasında, Öcalan'ın "çekileceğim" diyerek çekilmesi durumunda başlama olasılığı olan çatışma tehlikesinin varlığına dikkat çekti. "Bu durumda Kürt meselesinin kan dökülmeden çözümlenmesinden yana olan herkes, tüm anne ve babalar çatışmaların yeniden patlak vermemesi için bir şeyler yapmalıdır" denilen açıklamada, "Sivil siyaset çağrı yapmakla kalmamalı, sürece aktif olarak müdahale etmelidir. Hükümetin adım atmayacağı kesin olduğuna göre, bizler ya şimdiki gibi olacaklara seyirci kalacağız, böylece çatışmalar yeniden başlayacak; ya da sivil mücadeleyi yükselterek hükümeti meseleyi çözmek zorunda bırakacağız" ifadeleri kullanıldı.

Sivil itaatsizlik çağrısı

Herkesin ağır sorumluluk altında olduğu kaydedilen açıklamada, "Tarih bize bu kanlı kapışmaya müdahale etmemizi ve silahlı çözüme karşı bedenlerimizle etten duvarlar örmemizi emrediyor" denildi. Çatışmalı sürecin önüne geçilmesi için ekonomik, sosyal, siyasal ve kültürel alanda sivil itaatsizlik eylemlerinin yaygınlaştırılması istenildiği açıklamada, sivil itaatsizlik eylemleri ile eylemsizlik kararının kalıcı hale getirilmesinin mümkün olduğu vurgulandı. Eylemsizliğin olabilmesi için PKK Lideri Öcalan'ın aradan çekilmemesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, Öcalan'ın aradan çekilmemesi için girişim sözcüsü Mahmut Alınak'ın İmralı'ya gönderilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Demokratik Çözüm Konferansı ile sivil itaatsizlik başlatılacak

"Öcalan'dan gelecek habere göre hemen Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan randevu talep edeceğiz" diye ifade edilen açıklamada, "Randevu verirler ya da vermezler. Bunu beklemeden meselenin kan dökülmeden çözümünden yana olan tüm kurum ve çevrelerle görüşüp acilen bir 'Demokratik Çözüm Konferansı' düzenleyeceğiz. Konferans duruma göre günlerce sürecek. Oradan hayatın her alanını kapsayacak bir sivil eylem programı çıkacak. Bu eylem programı uygulamaya sokulduğunda bugüne kadar on binlerce insanın ölümüne ve bir o kadarının da hapishanelerde çürümesine neden olan bu çözümsüzlük çorap söküğü gibi çözülmeye başlayacak. Tüm anne ve babaları gençlerin hayatlarını korumaya çağırıyoruz" diye kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum