Leylekler Iğdıra Bir Ay Erken GELDİ

Leylekler Iğdır'a Bir Ay Erken GELDİ

Her yıl mart ayında Iğdır'a geldikleri belirtilen leylekler, bu yıl şubatta geldi.

A+A-

Her yıl mart ayında Iğdır'a geldikleri belirtilen leylekler, bu yıl şubatta geldi.

 

İlkbaharın müjdecisi olarak bilinen leylekler bu yıl Iğdır'a bir ay erken geldi. Yuvalarındaki yerleri alan leylekleri görenleri şaşırttı.

 

Havaların soğuması ile birlikte sıcak ülkelere göç eden leyleklerin kent merkezindeki yuvalarına dönüşünü gören Iğdırlı Erhan Yaylacı, "Her yıl 6 ila 8 Mart tarihleri arasında gelen leylekler bu yıl erken geldi. Onların erken dönüşü bizi de şaşırttı. İlk kafile olarak beldemize gelen 3 leylek Hükümet Konağı'nın çatısındaki yuvalarına yerleşti. Diğer leylekleride bekliyoruz" dedi.

Doğu'nun Çukurovası olarak bilinen Iğdır'a leyleklerle birlikte baharında erken geldiğini ifade eden Yaylacı, "Kışlıkları çıkardık. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kışı sıcak geçirdik. Çevre illerde hava sıcaklığı sıfırın altında 37'ye çıkarken Iğdır'da en düşük 10 derece oldu" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.