Kürtajdan Önce Tecavüzler ÖNLENSİN

Kürtajdan Önce Tecavüzler ÖNLENSİN

Ensar Öğüt, CHP Kars İl Başkanlığını ziyaret ederek İl Başkanı Mustafa Aras ve parti yönetimiyle bir araya geldi.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, son günlerde tartışmalara neden olan kürtaj meselesiyle ilgili yaptığı değerlendirmelerde, kürtajdan önce tecavüzlerin önlenilmesi gerektiğini söyledi.

Ensar Öğüt, CHP Kars İl Başkanlığını ziyaret ederek İl Başkanı Mustafa Aras ve parti yönetimiyle bir araya geldi. Parti çalışmaları ve daha bir çok konuda il yönetimiyle toplantı yapan CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Öğüt’e ilk soru kürtajla ilgili geldi. Öğüt, “Kürtajla ilgili sizin yorumunuz nedir?” sorusuna, “Arkadaşlar bu bilimsel bir konu. Yani bilimsel bir konuyu bizin burada tartışmamız doğru olur mu bilmem. Yani benim uzmanlık dalımda değil. Onun için doğru değil” dedi ve ardından da düşüncelerini sıraladı. Öğüt, “Ama şunu söyleyeyim Sayın Başbakan ve hükümeti de yanlış yoldalar. Bence tabi ki kürtaj önlensin ama kürtajdan önce tecavüzlerin önlenmesi lazım. Tecavüze uğramış bayanın hakkı ne olacak? O çok önemli. Ben bir gün Kars’a geldim ve burada özürlü bir bayan Bitlis’e götürülürken yolda yakalandı ve ben gidip o kızımızı hastanede ziyaret ettim. Antalya’da özürlü bir kıza bir güvenlik görevlisi tecavüz etmişti. İzini kaybettirmek için Kars’a getirmişlerdi. Bende Kars’taki devlet hastanesinde gidip ziyaret ettim. Şimdi o özürlü kızın tecavüze uğraması kimin kabahati? Elbette ki orayı yönetenlerindir. Tecavüze uğramış kız çocuğu zaten kendini kontrol edemiyor. Bu gebe, hamile bir kız. Peki bunun çocuğu ne olacak? Kız kendine bakamıyor, anne kendine bakamıyor. Çocuğuna nasıl bakacak. Bu çok önemlidir arkadaşlar. Haa tabi ki belli bir aydan sonra, 3-3.5 aydan sonra zaten çocuğun alınması hakikaten bir cinayet olur. Ama ondan önce tespit edilmiş ise bu da bilimsel anlamda oradaki doktorlar, uzmanların karar vermesi lazım.” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE 3 MİLYON TON DOMUZ ETİ TÜKETİLİYOR
İthal et konusuna da değinen ve geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı’nda ithal hayvanların kesildiğini ve bunun doğru olmadığını da savunan Öğüt, domuz et tüketiminin de ülkemizde yaygın olduğunu ifade etti. Öğüt, “Türkiye’de yıllık 6 milyon ton kırmızı et tüketimi var. Yeki ben size bir şey söyleyeyim; domuz eti satan kasaplar veya yerler var mı? Yok değil mi bilmiyorsunuz. O zaman ben size söyleyeyim; Türkiye’de 6 milyon ton kırmızı et tükeniyor, 3 milyon ton da domuz eti tüketiliyor. Nerede tüketiliyor bu domuz eti kim satıyor kardeşim? Kim alıyor? Bakın internete girsinler yeni Şafak Gazetesi’nin köye yazarı Mustafa İslamoğlu 2005 yılında yazmış olduğu yazıyı okusunlar. Aynen benim dediklerimi yazıyor. Sosis, sucuk, salam, pastırma, bisküvi, çikolata, kıymalarda bile kullanılıyor. Şimdi burada bakın arkadaşlar kimse bunu bilmiyor. Ben şimdi bunları söylüyorum. 3 milyon ton Türkiye’de domuz eti tüketiliyorsa bunu kim yiyor? Nereye gidiyor bu domuz etleri kardeşim? Bana söylesinler yav. Bunlar Müslüman geçiniyorlar. Domuz dediğin zaman, ‘Aman domuz eti yenir mi?’ diyorlar. Tamam bizim dinimizde yenmez, bende yemem. Ama AKP döneminde, bu Müslüman geçinen AKP’liler bize domuz eti yediriyorlar kardeşim. Bu çak ayıp ya. Günah, günah. Ama adam diyor ki ‘köşeyi döneyim de ne olursa olsun’. Ama ben AKP’li bir milletvekiline dedim ki, ‘Yav sen her yıl hacca niye gidiyorsun?’. ‘Abi dedi ne yapayım her yıl gidip sıfırlayıp geliyorum’ diyor. Yani bunların anlayışı bu. Günah işleyecek her yılda hacca gidecek ve sıfırlayıp gelecek. Ya bu kul hakkı yav.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.