1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hamile Kadına Telefonla Doğum Yaptırdı
Kürt Kuma İfade ÖZGÜRLÜĞÜYMÜŞ!

'Kürt Kuma' İfade ÖZGÜRLÜĞÜYMÜŞ!

Rize Başsavcılığı, Kürt Sorununa çözüm için 'Kürt kuma' önerisi getirdiği için kadın hareketince kınanan, partisince de geçici uzaklaştırma alan Rize Belediye Başkanı Bakırcı hakkında dava açılmasına

A+A-

Rize Başsavcılığı, Kürt Sorununa çözüm için "Kürt kuma" önerisi getirdiği için kadın hareketince kınanan, partisince de geçici uzaklaştırma alan Rize Belediye Başkanı Bakırcı hakkında dava açılmasına yer olmadığına karar verdi.

Rize Cumhuriyet Başsavcılığı, Kürt sorununun çözümü için erkeklerin Güneydoğu'dan ikinci eş almasını öneren Adalet ve Kalkınma Partili (AKP) Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı hakkında dava açılmasına gerek görmedi.

Halil Bakırcı, Haziran 2010'da Kürt sorununa çözüm için Güneydoğu'dan kuma alınmasını önermişti.

"Hısımlık hasımlığı ortadan kaldırır. İnsanların o bölgelerden evliliklerini artırarak devletin de teşvik etmesiyle bu sorun 30 yıla yakın bir zamanda çözülür, askeri çözümle olmaz."

Şikayete takipsizlik

Bakırcı tepkiler üzerine özür dilemek zorunda kalmıştı; partisi de Bakırcı'ye geçici uzaklaştırma cezası vermişti.

Konuyla ilgili yapılan suç duyurusunu değerlendiren savcılık, Bakırcı'nın sözlerini ifade özgürlüğünün bir parçası olarak gördü ve şikayetle ilgili takipsizlik kararı verdi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.