1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yozgat’ta Boğulma Tehlikesi Geçiren Çocuk Fatsa’ya Sevk Edildi
Kışlada Şüpheli ASKER ÖLÜMÜ

Kışlada Şüpheli ASKER ÖLÜMÜ

Malatya'da Hasan Karataş isimli erin piyade tüfeğiyle çenesinin altından ateş ederek intihar ettiği ileri sürüldü.

A+A-

Malatya'da Hasan Karataş isimli erin piyade tüfeğiyle çenesinin altından ateş ederek intihar ettiği ileri sürüldü. Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Alınan bilgilere göre şüpheli ölüm 2.Ordu Komutanlığı İnönü Kışlası'nda saat 18.00’de yaşandı. Adana nüfusuna kayıtlı olduğu belirtilen Er Hasan Karataş’ın G-3 piyade tüfeğini çenesinin altına dayayıp tetiğe bastığı iddia edildi. En yakın hastaneye kaldırılan Karataş, kurtarılamadı.

6 Aylık asker olduğu ifade edilen Karataş'ın bir hafta öncede kışlada bileklerini keserek intihar girişiminde bulunduğu belirtildi. Olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

Türk ordusunda şüpheli asker ölümleri son yıllarda artış gösterdi. Ermeni Soykırımı’nın 96. Yıldönümü olan 24 Nisan’da da Batman’da Ermeni kökenli Sevag Şahin isimli asker, milliyetçi bir başka asker tarafından öldürülmüştü. Yetkililer ilkin olayın “doldur boşalt” sırasında kaza sonucu meydana geldiğini ileri sürmüştü. Ardından, Şahin’i vuran asker tutuklandı.

ŞÜPHELİ ASKER ÖLÜMLERİ ARTTI

İnsan Hakları Derneği (İHD) raporuna göre 2010 yılı içinde en az 34 asker şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Bu sayı 2009’da 30 olarak kayda geçmişti. İHD’nin başka bir raporuna göre 1991 ile 2001 arasında en az 815 asker şüpheli bir şekilde öldü, 433’ü de yaralandı. 2000 ile 2009 arasında ise 433 askerin şüpheli bir şekilde hayatını kaybettiği bildirildi. Bu askerlerin tümüne yakını Kürtlerden oluşuyor.

BEŞ YILDA 408 İNTİHAR

Ocak ayında Savunma Bakanlığı, BDP’li bir vekilin soru önergesine verdiği yanıtta son beş yılda 408 askeri “intihar” ettiğini belirtmişti. İHD’ye göre Türkiye şüpheli asker ölümünde dünya şampiyonu.

KOBAY OLARAK KULLANILIYORLAR

Geçtiğimiz günlerde askerlerin GATA’da kobay olarak kullanıldığı da ortaya çıkmıştı. Taraf’ın 25 Nisan tarihli sayısında 20 askerin bilimsel deneyler için kobay olarak kullanıldığı belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.