Kışın Bol Meyve ve Sebze TÜKETİN

'Kış'ın Bol Meyve ve Sebze TÜKETİN

Kış hastalıklarından korunmak için bol bol meyve ve sebze tüketilmesi önerisinde bulunuldu.

A+A-

Kars Sağlık Müdürü Hasan Tuncer, kış hastalıklarından korunmak için bol bol meyve ve sebze tüketilmesi önerisinde bulundu.

Tuncer, yaptığı yazılı açıklamada, soğukların kendisini hissettirdiği kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini artırmak için meyve ve sebze tüketimine ağırlık verilmesini, yağlı gıdalardan uzak durulması gerektiğini belirtti.

Grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıkların görülme sıklığının arttığını, hastalıklardan korunmak için bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Tuncer, şunları kaydetti:

"Hastalıklardan korunmak için öncelikle sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlığının kazanılması gerekiyor. Dört besin grubunda bulunan çeşitli besinler en az 3 ana ve 3 ara öğünde yeterli miktarlarda alınmalı. Kış aylarında vücut direncini artırmak ve vücuda yeterli miktarda vitamin ve mineral alınmasını sağlamak için imkanlar dahilinde her gün bol ve meyve sebze tüketilmeli. Savunma sistemini güçlendirici özelliği olan A ve C vitamini gibi antioksidan vitaminlerden zengin havuç, brokoli, kabak, lahana, karnabahar, maydanoz gibi sebzelerin yanı sıra kış aylarında bolca bulunan portakal, mandalina, elma, greyfurt gibi meyvelerin tüketimi önemlidir."

Tuncer, "Gerek C vitamini ihtiyacının karşılanmasında gerekse sıvı alımına katkı sağlanması açısından taze sıkılmış meyve suları tüketilmeli. Meyve suları içindeki C vitaminin azalmaması için sıkıldıktan hemen sonra içilmeli. Soğuk algınlığı ve enfeksiyonlara karşı vücut direncini artıran A vitamininin okside olmasını engelleyen E vitamini de yeterli oranda alınmalı. Bunun için E vitamininden zengin yeşil Yapraklı sebzeler, fındık, ceviz gibi yağlı tohumlar ve kuru baklagiller yeterli miktarda tüketilmeli" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.