1. HABERLER

  2. KENT HABERLERİ

  3. Kılıçdaroğlu Yeniden Genel BAŞKAN
Kılıçdaroğlu Yeniden Genel BAŞKAN

Kılıçdaroğlu Yeniden Genel BAŞKAN

Kemal Kılıçdaroğlu, 1164 delegenin oyuyla ikinci kez genel başkan seçildi.

A+A-

CHP'nin 34. Olağan Kurultayı'nda yeniden genel başkan seçilen Kılıçdaroğlu, AKP'nin temel insan hak ve özgürlüklerine yönelik politikalarını eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 34. Olağan Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu, 1164 delegenin oyuyla ikinci kez genel başkan seçildi.

Divan Başkanlığı'na ise 81 il başkanının imzasıyla gazeteci yazar Altan Öymen seçildi.

CNNTürk'ün haberine göre, kurultaya Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Sekreteri Haluk İpek ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz'un da aralarında bulunduğu siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, sanatçılar Gülriz Sururi, Musa Eroğlu, Suavi, Mustafa Özarslan, Onur Akın, Sadık Gürbüz ve Melike Demirağ da katıldı.

Bugün, Kurultay'ın ikinci gününde Kurultay Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeliklerine seçim yapılacak.
Kılıçdaroğlu'ndan mesajlar

"Sistemden beslenenler, değişime karşı çıkarlar. Tarihin her döneminde sistemden yana olanlar oradan beslenenler, hep değişime karşı çıkmışlardır."

"Biz ülkemizin, halkımızın çıkarları için, onların çıkarları üzerine inşa edilen bir değişim için yola çıktık ve yolumuzu sürdürmeye kararlıyız."

"Bilgi toplumu entelektüellerin katkısıyla, çabalarıyla gelişip, serpilecek. Ama maalesef entelektüellerin aşağılandığı, toplumda söz sahibi olmamaları için çaba harcandığı, hapislere atıldığı bir süreci yaşıyoruz."

"İster Kürt, ister Doğu, Güneydoğu, ister terör sorunu denilsin, ortada 30-35 yıldır bir cenaze duruyor ama kimse bunu kaldırmaya cesaret edemiyor."

"Yetki verin, halkın iktidarını kuralım Türkiye'yi anaların ağlamayacağı bir barış cennetine dönüştürelim."

"'Suriye'de katliam var' deyip, sabah akşam savaş tamtamları çalınırken, diğer yandan Ömer El Beşir'in Türkiye'de olması kabul edilemez. Uluslararası mahkemelerin mahkum ettiği bir katili, hangi yüz, hangi insan hakları anlayışıyla Türkiye'ye davet ediyorsun?"

"Siz, Yargıtay'a, Danıştay'a militan yargıç seçerseniz, bu ülkede tuz kokar, tuzun kokusu da bu ülkede yaşayan her insanın burnunda. Yargıya ve adalete duyulan güven sarsıldı."

"Silivri toplama kampını bütün dünyaya anlattık. Orada adalet yoktur. Yargıçların sanıkları hasım olarak görme alışkanlıkları var. Orada adalet dağıtılmaz, dağıtılan adaletsizliktir. Özgürlüğün kan davasıdır orada görülen."

"Kardeş kavgasının olmadığı, çocukların yatağa aç girmediği, barışın, huzurun, onurun olduğu bir ülke için yola çıktık. Yolculuğumuz devam edecek. Bu süreçte destek, gönül veren, el veren herkese şükranlarımı sunuyorum.

Haberin Uzantısı

ASIL SAVAŞ LİSTELERDE

CHP 34. Olağan Kurultayı, ikinci gününde Ankara Arena Spor Salonu'nda devam ediyor. Dün yapılan genel başkanlık seçimlerinin ardından, CHP Kurultayında bugün ise organ seçimleri yapılacak. Ancak seçimlerde Parti Meclisi üyeliği için resmen bir savaş yaşanıyor.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık için tek aday olarak girdiği ve bin 164 geçerli oyun tamamını alarak genel başkan seçildiği kurultayda, asıl mücadele bugünkü Parti Meclisi (PM) üyeliği seçiminde yaşanacak. CHP'nin tüzüğüne göre 80 kişiden 60 kişiye inen PM üyeliği için, tam bir liste savaşı yaşanıyor.

PM için adaylık başvuruları bugüne kadar uzatıldı. PM üyeliği için saat 9.00 olarak duyurulan başvuru saati 10.30'a çekildi. Edinilen bilgiye göre, anahtar listede olmayan milletvekillerine aday olmamaları yönünde mesaj gönderildi. Bunun üzerine birçok milletvekilinin adaylıklarını çektiği öğrenildi. Genel Merkezin, anahtar listede yer alan isimleri tek tek arayarak, aday olmalarını istediği ifade edildi.

Öte yandan, kurultayın ikinci günü adeta bir liste savaşına sahne olması bekleniyor. Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi karşısında, az adaylı farklı listelerin de çıkarılacağı kulislere yansıdı. Bu arada, PM için yapılacak seçimde listede, genel merkezdeki güçlü bazı adayların birbirlerini çizeceği de ifade ediliyor.

KILIÇDAROĞLU 100 KİŞİ ÖNERDİ

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 34 CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 34. Olağan Kurultayında PM üyeliği için 100 kişilik bir anahtar liste oluşturduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu yaptığı yazılı açıklamada "Kurultay delegelerimize, örgütümüzün iradesine güveniyorum. Esas irade Kurultayımızdan çıkacak olan iradedir. O nedenle, Parti Meclisimize aday olan bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ederek, ben yine örgüte, İl Başkanlarımıza, Milletvekillerimize, Kadın ve Gençlik Kollarımıza danışarak, onların görüşünü alarak 100 kişilik bir anahtar liste yaptım. Delege arkadaşlarımız bu 100 kişiden kimi Parti Meclisi'ne seçerse, o parti Meclisi üyesi olacak ve ben o arkadaşlarımla çalışacağım" dedi.

SAĞLAR LİSTE DIŞI

Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesindeki isimlerde Fikri Sağlar'ın olması bekleniyordu ancak Sağlar liste dışı kaldı.

LİSTEDE İŞ ADAMI DA VAR

Kılıçdaroğlu listesinde temiz iş adamlarının olacağını söylemişti. İşadamı Cemal Canpolat, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük'ün eşi İstanbul Milletvekili Sedef Küçük de anahtar listede yer aldı.

İKİ ASKER KÖKENLİ PARTİLİ

Lİstede iki sürpriz asker kökenli partili de yer aldı. Eski Sakarya CHP İl Başkanı emekli albay Cem Hatunoğlu ile YAŞ kararlarına tepki olarak görevinden istifa eden tuğgeneral Ali Er yer aldı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesindeki bazı isimler

Adnan Keskin

Haluk Koç

Hurşit Güneş

Gürsel Tekin

Veli Ağbaba

Gülsüm Bilgehan Toker

Gürbüz Çapan

Şafak Pavey

Zuhal Şanlı

Cemal Canpolat

Sedef Küçük

Emekli Tuğgeneral Ali Er

Emekli Albay Cem Hatunoğlu

Bülent Kuşoğlu

Gürbüz Evren

Gülsüm Bilgehan Toker

Engin Altay

Özgür Özel

Ali Rıza Öztürk

Bülent Tezcan

Kadir Gökmen Öğüt

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.